Gép
Online fórum az agrártechnológiáról
2022. May 09.
Német-magyar online agrártechnológiai üzleti fórumot rendeztek a napokban Magyarország Berlini Nagykövetsége szervezésében, együttműködésben az Agrárminisztériummal és a Német Mezőgazdasági Társasággal.

Az üzleti fórum célja az volt, hogy a magyar mezőgépgyártók bemutatkozhassanak a német piacon és a későbbiekben együttműködések indulhassanak a két ország között. Az Agrárminisztérium a rendezvény által támogatta a hazai mezőgépgyártók nemzetközi piacra történő belépését, ezáltal is elősegítve a mezőgazdasági gépek értékesítését, beszállítását, valamint a közös gyártást. 

A rendezvényt Györkös Péter, Magyarország berlini nagykövete és Philipp Schulze Esking, a Német Mezőgazdasági Társaság alelnöke nyitotta meg.

A hazai agrárium aktuális helyzetéről, illetve az elkövetkező évek fejlesztési terveiről Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára beszélt, előadásában a magyar mezőgazdaság aktuális helyzetét és fejlődési lehetőségeit mutatta be. Kifejtette, hogy a kormány által 2021-ben meghirdetett „Megújuló vidék, megújuló agrárium programnak” mekkora jelentősége van a hazai agrárium versenyképességének fejlesztése szempontjából, illetve a környezet védelme érdekében, ugyanis ez adja a magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv alapját is. Kiemelte, hogy a mezőgazdaság digitális átállását tovább kell gyorsítani és kiterjeszteni.

Csanádi Tamás, a Mezőgépgyártók Országos Szövetségének elnöke a magyar mezőgazdaság gépgyártás helyzetéről tartott prezentációt, majd kilenc, a mezőgazdasági gépgyártás területén is aktív, kiemelkedően innovatív magyar vállalkozás mutatta be legújabb termékeit és fejlesztéseit: mások mellett drónokat, precíziós növénytermesztési rendszereket, valamint energiahatékonyságot növelő technológiát. 

Az online fórum nagy lehetőséget jelentett a magyar mezőgépgyártók részére a piaci lehetőségeik szélesítésében, illetve nemzetközi kapcsolataik kiépítésében.

HáromkőIsterraNektárplastStarfol PluszCad-ServerBarancsi ÁgnesKövesdi Kft.BakatorGordius InoxColasSZTECívisagroBrandt SáraKovács és TársaHerbamixNyírfa ÁrnyékAgria BiztosításContiregEtiveraLabornumLőrinczi és Társai 2000PrestoUPSStivasHunlandDe-Ba Kft.MizseplastIlinox Kft.Samu Gazda
PRINT LAPOK