Köztér
Nulla százalékos hitel
2024. February 26.
A GINOP Plusz program I. prioritásán keresztül a kormány a következő időszakban összesen 450 milliárd forintot biztosít a vállalkozások fejlesztésére. 130 milliárd forintnyi forrás már a második negyedévtől kezdődően elérhetővé válhat, amely nulla százalékos célzott hitelekkel segíti a KKV szektor versenyképességének megerősítését.

Az infláció visszaszorítást követően 2024-ben a magyar kormány fő célja, hogy helyreállítsa a gazdasági növekedést és dinamikus, négy százalék körüli GDP bővülést érjen el. Ennek érdekében tovább kell fejleszteni a vállalkozásokat, új beruházásokra, a hatékonyság és a termelékenység érdemi növelésére van szükség. Ennek elérését fogja támogatni a GINOP Plusz program I. prioritása is, amelyen keresztül a kormány elsősorban olcsó és célzott hitelekkel összesen 450 milliárd forintot biztosít a vállalkozások fejlesztésére. A Nemzetgazdasági Minisztérium célja, hogy ezek a források mielőbb a gazdaságba kerüljenek.

Ezért a kormány a második negyedévtől kezdődően a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára a 450 milliárd forintos keretből 130 milliárd forintnyi könnyen elérhető, kedvező hitelprogramot indít. A KKV Technológia Plusz Hitelprogram célja a KKV-k olyan beruházásainak a támogatása, amelyek esetében a vállalkozások rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektetnek be, azonban a tőke- és hitelpiaci feltételek jelenleg akadályozzák a finanszírozást.

A hitel Budapest kivételével az ország egész területén felhasználható. Az igényelhető hitelösszeg nagysága 10 millió és 100 millió forint között lesz, amelyet a kormány nulla százalékos kamat mellett biztosít.

A hitel felhasználható új eszközök beszerzésére, így gépek, informatikai eszközök vagy megújuló energiaforrást hasznosító, azaz a zöld energiát támogató technológiák megvásárlására, valamint a projekttel összefüggő immateriális javak beszerzésére. Emellett igénybe vehetők képzési és tanácsadási szolgáltatások is.

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram részletes termékleírása márciusban kerülhet kihirdetésre, a hitelkérelmeket, pályázatokat várhatóan áprilistól lehet majd benyújtani az országszerte megtalálható MFB pontokon.

A második negyedévben induló KKV Technológia Plusz Hitelprogramon túlmutatóan a vállalkozások fejlesztését a harmadik és negyedik negyedévében induló, további hitelprogramok fogják segíteni, amelyről a Nemzetgazdasági Minisztérium kellő időben fogja tájékoztatni a vállalkozásokat.


Orbán KályhaGordius Solution tenderHorváth és HuszárCincilla2Máté Metál 04.17.Agrologica 04.17.Agro NatúrtápIvóvíz6Pályázat Európa Kft.Fórum Plussz Kft,Hajdú László diófa banner - törölhetőSzilágyi HűtőAgroforte GrainMagyar Pékség Kft.DPMG Zrt.Charlie HűtőHotel Hunor - törölhetőSzalkai és TársaVC 999 05.02.CincillaFormula GPSzamos AblakMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőAtukavíz3Atukavíz1 05.01.-igAtukavíz2DerulaGyümölcsgép
PRINT LAPOK