Élelmiszer
Népszerű a beszállító-fejlesztési program
2023. November 08.
Az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program második felhívását szeptember 28-án hirdették meg, az október 26-i beadási határidőig 114 pályázatot nyújtottak be.

A vissza nem térítendő támogatás keretösszege 6 milliárd forintot ér el, a támogatás összege maximum 300-500 millió forintot lehet, a támogatási intenzitás pedig legfeljebb 70 százalékos.

A 114 pályázó összesen több mint 44 milliárd forintot igényelt. Ez azt jelenti, hogy több mint hétszeres érdeklődés mutatkozott a Program iránt, ami egyértelmű sikerként értékelhető. A beadott fejlesztési tervekben bemutatott beruházások teljes összege megközelíti a 65 milliárd forintot.

Fábián Gergely a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára a program és a magas érdeklődés kapcsán kiemelte, hogy „a pályázaton keresztül megvalósuló, technológia alapú beruházások érdemben segítik a vállalkozásokat abban, hogy a közétkeztetők és a kiskereskedelmi láncok beszállítóivá válhassanak, vagy beszállítóként tovább javítsák az előállított élelmiszerek minőségét, esetlegesen növeljék kapacitásaikat, hatékonyságukat, vagy tovább csökkentsék működési költségeiket. Mindez jelentősen növelheti az érintett magyar vállalkozások versenyképességét, ezáltal megőrizve a munkahelyeket és megvédve a családokat.”

Az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program az új termékek létrehozatalát, a hozzáadott érték növekedését, új exportpiacokon való megjelenést, energia-megtakarítást vagy a megújuló energia arányának növelését célzó beruházásokat támogat. Az ország minden vármegyéjéből beérkezett pályázatok többek között gyártósorok telepítését, csomagológépek, robotok, hűtőrendszerek, sütőipari és más ipari eszközök beszerzését célozták meg.

A felhívásban szereplő szempontrendszer alapján bíráló bizottság tesz javaslatot a nyertes pályázatok körére, amelyre tervezetten még novemberben sor kerülhet, így a legjobb fejlesztési tervet benyújtók az idei évben támogatási szerződést kapnak.


 

Hotel Hunor - törölhetőPolgári BankVC 999 05.28.Derula 05.28.Mizse-PlastMáté-MetálErforg-AimBerek-VízSzilágyi HűtőCharlie HűtőMetall KraftGB TradeAgroforte GrainDPMG Zrt.Steel ManufacturingRollspedSamu GazdaboltDamisol Kft.Magyar Kukorica Klub banner - törölhető3commMed-PlastMAPEI 05.20.Titan ContainersDigitas Kft.Borda Gépipari Kft.NektárplastAgro NatúrtápPályázat Európa Kft.
PRINT LAPOK