Köztér
Műholdas ellenőrzés
2024. May 09.
Fontos tudnivalót tett közzé az Agrárminisztérium az öntözött területek műholdas ellenőrzéséről, a monitorint rendszert minden uniós tagállamban működtetni kell.

Az Európai Bizottság előírásai miatt a tavalyi esztendő óta – a többi uniós tagállamhoz hasonlóan – a magyar agrártámogatási rendszerben is kötelező alkalmazni a Sentinel műholdcsalád felhasználásával működő területi monitoring rendszert, azaz TMR-rendszert.

A rendszer alkalmazása az uniós elvárások okán 2024-ben bővül a tavalyi esztendőhöz képest és minden területalapú agrár- és vidékfejlesztési támogatás azon jogosultsági feltételeire ki kell terjednie, ahol a műholdfelvételek vizsgálata és értékelése alapján nagy bizonyossággal megítélhetőek azok teljesítése. 

A gazdálkodók munkájának és döntéseinek segítése érdekében, az öntözött területek azonosításáról és az abból fakadó következményekről ad iránymutatást az érintetteknek az alábbi, letölthető szakmai tájékoztató.


 

Szilágyi HűtőErforg-AimGB TradeDigitas Kft.Samu GazdaboltMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőDerula 05.28.Mizse-PlastNektárplastAgroforte GrainMáté-MetálPályázat Európa Kft.Hotel Hunor - törölhető3commCharlie HűtőSteel ManufacturingMAPEI 05.20.Borda Gépipari Kft.Damisol Kft.Polgári BankBerek-VízVC 999 05.28.Agro NatúrtápTitan ContainersMed-PlastRollspedDPMG Zrt.Metall Kraft
PRINT LAPOK