Köztér
Műanyagzacskók tilalma
2023. July 15.
Új-Zéland a világon elsőként kiterjesztette a műanyagzacskók tilalmát a vékony nejlontasakokra, amelyeket jellemzően gyümölcsök vagy zöldségek vásárlásakor használnak a boltokban.

A BBC brit műsorszolgáltató információja szerint a hatályba lépett döntés egy szélesebb körű kormányzati kampány része, amelyet az egyszerhasználatos műanyagok ellen hirdettek.

Egyes országokban a legtöbb vásárló már saját szatyrot visz magával a boltokba, miután 2019-ben betiltották a nagyobb műanyagzacskókat. Az elmúlt években számos országban hoztak hasonló korlátozást.

A helyi környezetvédelmi minisztérium illetékese aláhúzta: Új-Zéland túl sok műanyagszemetet termel. Hozzátette: több mint egymilliárd műanyagzacskót takarítottak meg a 2019-es tilalom életbe léptetése óta. A legújabb döntésnek köszönhetően évente 150 millió nejlonzacskóval kevesebb fogy majd.

Az új-zélandi kormány már eddig is több intézkedést hozott az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében.


Med-PlastDPMG Zrt.VC 999 05.28.Máté-MetálMizse-Plast3commSamu GazdaboltBorda Gépipari Kft.GB TradeTitan ContainersDigitas Kft.Agroforte GrainDamisol Kft.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőNektárplastRollspedMAPEI 05.20.Derula 05.28.Berek-VízSteel ManufacturingHotel Hunor - törölhetőErforg-AimSzilágyi HűtőAgro NatúrtápPolgári BankCharlie HűtőPályázat Európa Kft.Metall Kraft
PRINT LAPOK