Élelmiszer
Modernizálni kell az élelmiszeripart
2022. February 02.
Az élelmiszeripar megújítása a versenyképesség alapja, ezért az Agrárminisztérium célja a teljes magyar élelmiszeripar modernizációja.

Ennek érdekében a múlt esztendőben a Megújuló vidék megújuló agrárium program részeként az élelmiszeripari üzemek kisebb léptékű fejlesztéseire 50 milliárd forint értékben, míg az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztéseire 200 milliárd forint keretösszeggel írtak ki pályázatokat.

Az utóbbi felhívás esetében az élelmiszeripari tevékenységhez kapcsolódóan új épületek, építmények kialakítására, bővítésére, felújítására, valamint technológiai rendszerek kialakítására is lehetőség nyílt. A támogathatók köre is bővült: a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő közép- és nagy vállalkozások számára is nyitva álltak a források.

Ismertetése szerint az Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése című felhívás kapcsán eddig 64 kérelem részesült több mint 46,2 milliárd forint támogatásban.

Charlie HűtőRollspedMizse-PlastNektárplastAgro NatúrtápMAPEI 05.20.GB TradeDerula 05.28.Szilágyi HűtőMáté-MetálErforg-AimDigitas Kft.Polgári BankBorda Gépipari Kft.Samu GazdaboltDamisol Kft.3commBerek-VízAgroforte GrainMed-PlastDPMG Zrt.Titan ContainersHotel Hunor - törölhetőVC 999 05.28.Pályázat Európa Kft.Metall KraftSteel ManufacturingMagyar Kukorica Klub banner - törölhető
PRINT LAPOK