Piactér
Milyen előnyökkel jár az acéllemezes rendszerek használata egy építkezés során?
2023. March 21.
Az építkezés és a tetőfedés számos módon megoldható, és egyre több lehetőség jelenik meg, amelyek előnyösebbek a korábbiaknál.

Az acéllemez felhasználása ezen a területen korántsem számít újdonságnak, hiszen fél évszázada is készültek már ilyen termékek, ám a korszerűsítésnek hála napjainkban sem a tartóssággal, sem a megjelenéssel nincs probléma, az ár pedig sokkal kedvezőbb lehet, mint más, hagyományosnak számító megoldásoknál.

Az acéllemez sokoldalúan felhasználható, amelyből számos termék készíthető; a cikk témájánál, azaz az építkezésnél maradva ilyenek a cserepeslemezek, illetve a trapézlemezek a tetőfedés kapcsán, de egy építkezés során más feladatokra is alkalmazható termékek is elkészíthetőek ugyanabból az anyagból, mint például a szelemenek, az ereszcsatorna-rendszer elemei, vagy épp kerítéslécek. A legújabb innováció pedig a szendvicspanel, mely gyakorlatilag egy falazati elem; burkolat és hőszigetelés egyben.

Mit érdemes tudni a cserepeslemezről?
A cserepeslemez tetőfedő anyag, mely a hagyományos tetőcserépre emlékeztet, azonban azonos felületre vetítve jóval könnyebb, mint a cserép, és ennek köszönhetően a költségei minden tekintetben alacsonyabbak, a szállítása és a felszerelése is egyszerűbb, ráadásul kevésbé teherbíró tetőszerkezetre, sőt, akár a régi burkolatra is ráhelyezhető.

Esztétikailag tulajdonképpen tökéletes: a megszólalásig hasonlít a cserépre, azonban annál változatosabb formákban is beszerezhető, ráadásul a felületét az eső is képes tisztán tartani, így folyamatosan újnak látszik. A tartósságát az esetenként akár fél évszázadnál is több garanciaidő bizonyítja, az ára pedig jóval alacsonyabb, mint más tetőfedő termékeké.


És a trapézlemezről?
Hatékony, olcsó, egyszerű és tartós; ezekkel a szavakkal lehet a legtalálóbban jellemezni a trapézlemezt, amely nem csak tetőfedésre alkalmas, hanem falburkolatként, kerítéselemként és – bizonyos, nagyobb bordamagasságú típusok esetében – bennmaradó födémzsaluzatként is felhasználható.

Azonban a kedvező ár a lényeg, és ez a trapézlemez esetében gyakorlatilag a töredéke a cserépfedés költségének, ráadásul tovább csökkenthető, ha kifejezetten trapézlemezes fedéshez tervezett tetőszerkezetre helyezik fel. Emellett a felszerelése is lényegesen gyorsabb, mint más tetőfedő anyagoké, ezért a munkadíj is alacsonyabb.


Mi a szelemen, és miért érdemes felhasználni?
A szelemen a tetőszerkezet eleme, ami elhelyezkedhet az ereszen, a tetőgerincen, valamint a tető közbenső részein, vízszintesen, a tetősíkkal párhuzamosan. A szelemen gyakorlatilag hosszirányú merevítést biztosít a tetőnek, és lehetnek talpszelemenek az eresznél elhelyezve a szarufák aljának megtámasztásához, közép-, vagy derékszelemenek a talp- és gerincszelemenek közötti gerendázathoz, illetve gerincszelemenek a szarufákat tetőgerinc alatti alátámasztásához.

Az acél szelemen négyféle lehet: Z szelemen, C szelemen, U szelemen és Σ (szigma) szelemen. Mind a négy típus ugyanazokat a feladatokat látja el, a különbség mindössze az alakjukban lelhető fel. Az acél szelemenek legfontosabb előnye a kis súly, ami a teljes tetőszerkezet tömegét is csökkenti, és ez egy ipari csarnok, vagy mezőgazdasági tároló esetében igencsak fontos tényező.


Mire használható a szendvicspanel?
A szendvicspanel gyakorlatilag egy falazati elem, amely a megfelelő tartószerkezethez rögzítve a töredékére képes csökkenteni egy építkezés időtartamát. Mivel önmagában falburkolat és szigetelés egyben, a felszerelése után az épületnek már csak a végszerelési munkálatokra van szüksége, azaz például villanyszerelésre, vagy a belső válaszfalak kialakítására, amelyek szintén készülhetnek szendvicspanelekből.

A szendvicspanel akár falazati, akár födémelemként is felhasználható, és speciális típusai is vannak, amelyek akár az extrém követelményeket is képesek teljesíteni.


Ön is szeretné felújítani az otthonát, és ehhez kedvező árú, kiváló minőségű és tartós anyagokat keres?

Cégünk a rendelkezésére áll! A Lemezker megfizethető, kiváló minőségű termékeket kínál – rövid szállítási határidővel és szakmai tanácsadással együtt –, amelyeket Önnek is érdemes figyelembe vennie!

Nagy hangsúlyt fektetünk a megbízhatóságra, ezért kizárólag olyan termékeket kínálunk, amelyeket mi magunk is felhasználnánk otthonainkhoz. Ügyfeleink számíthatnak ránk, ezért kollégáink tanácsokkal is szolgálnak, és minden kérdésre válaszolnak, partnereink pedig elismert gyártók, akik a jelenleg elérhető, legmagasabb színvonalat képviselik, és akik garantálják az akár egy hetes szállítási határidőt is.

Termékeink:

  • trapézlemezek,
  • cserepeslemezek,
  • moduláris cserepeslemezek,
  • szendvicspanelek,
  • acél szelemenek,
  • korcolt lemezek,
  • csatornarendszerek,
  • acél kerítéslécek,
  • a szereléshez szükséges kiegészítők.

Természetesen akciókkal is várjuk Önt, melyek folyamatosan megújulnak, így még kedvezőbb árakon juthat hozzá termékeinkhez. Érdemes tudnia, hogy egyes esetekben a szállítás akár ingyenes is lehet; erről és termékeinkről, illetve szolgáltatásainkról bővebb tájékoztatást weboldalunkon találhat.

Ha felkeltettük az érdeklődését, és információra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal az info@lemezker.hu e-mail címünkön, vagy vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal a +36/30/660-9208 telefonszámon!
További részletes információkért látogasson el honlapunkra: https://lemezker.hu

Király és Király banner 24.03.17-igMizse-PlastGB TradeIsterraDigitasSóstótargMagyar Kukorica Klub bannerHajdú László diófa banerBorda Gépipari Kft.Forest PowerBerek-VízKén Kft.DosanCad-ServerDamisolAtukavíz3Mg. FalkerLidra3commAtukavíz1Agroplast kft.Med-PlastFém- ls Faipari SzövetkezetHotel HunorErforg-AimKaunisAtukavíz2Go-Mo Kft.
PRINT LAPOK