Élelmiszer
Milliók hentesüzleteknek
2023. January 27.
A mikrovállalkozásként működő hentesboltok támogatásával sikerülhet megőrizni és minőségileg magasabb színvonalon hozzáférhetőbbé tenni ezeket az üzleteket.

Ezt közölte dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, aki emlékeztetett arra, hogy a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek támogatásának keretösszege 4,5 milliárd forint, az egy kedvezményezett részére kifizethető támogatás összege 3 millió forint. Amennyiben pedig az üzletben forgalmazott húsból, húskészítményből helyben történő fogyasztásra vendéglátó-ipari termék készül, akkor maximálisan 3,5 millió forint is igénybe vehető a felhívás keretében. A pályázati eljárás lebonyolítását a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. végzi majd.

Az államtitkár ismertette azokat a kritériumokat, amelyeknek meg kell felelni a felhívás sikeres elbírálásához.

A pályázó egyéni vállalkozó vagy gazdasági társaság lehet. A támogatással olyan mikrovállalkozások élhetnek, amelyeknek fő tevékenységi köre a hús, húsáru kiskereskedelmét fedi le. Emellett az is szükséges, hogy a hentesüzlet rendelkezzen lezárt üzleti évvel, továbbá vállalja, hogy legalább 2023. december 31-ig folytatja a tevékenységét. További feltétel, hogy a pályázó a kérelem benyújtásakor nem állhat felszámolási, végelszámolási vagy kényszertörlési eljárás alatt, illetve nem rendelkezhet köztartozással. Egy vállalkozás egy pályázat benyújtására jogosult, függetlenül az általa üzemeltetett húsboltok számától.


KaunisErforg-AimGo-Mo Kft.SóstótargGB TradeCad-ServerAgroplast kft.Med-PlastDosanLidraAtukavíz2Forest PowerKén Kft.Király és Király banner 24.03.17-igDamisolMg. Falker3commBorda Gépipari Kft.Mizse-PlastHajdú László diófa banerFém- ls Faipari SzövetkezetDigitasBerek-VízAtukavíz3Hotel HunorMagyar Kukorica Klub bannerAtukavíz1Isterra
PRINT LAPOK