Élelmiszer
Milliók hentesüzleteknek
2023. January 27.
A mikrovállalkozásként működő hentesboltok támogatásával sikerülhet megőrizni és minőségileg magasabb színvonalon hozzáférhetőbbé tenni ezeket az üzleteket.

Ezt közölte dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, aki emlékeztetett arra, hogy a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek támogatásának keretösszege 4,5 milliárd forint, az egy kedvezményezett részére kifizethető támogatás összege 3 millió forint. Amennyiben pedig az üzletben forgalmazott húsból, húskészítményből helyben történő fogyasztásra vendéglátó-ipari termék készül, akkor maximálisan 3,5 millió forint is igénybe vehető a felhívás keretében. A pályázati eljárás lebonyolítását a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. végzi majd.

Az államtitkár ismertette azokat a kritériumokat, amelyeknek meg kell felelni a felhívás sikeres elbírálásához.

A pályázó egyéni vállalkozó vagy gazdasági társaság lehet. A támogatással olyan mikrovállalkozások élhetnek, amelyeknek fő tevékenységi köre a hús, húsáru kiskereskedelmét fedi le. Emellett az is szükséges, hogy a hentesüzlet rendelkezzen lezárt üzleti évvel, továbbá vállalja, hogy legalább 2023. december 31-ig folytatja a tevékenységét. További feltétel, hogy a pályázó a kérelem benyújtásakor nem állhat felszámolási, végelszámolási vagy kényszertörlési eljárás alatt, illetve nem rendelkezhet köztartozással. Egy vállalkozás egy pályázat benyújtására jogosult, függetlenül az általa üzemeltetett húsboltok számától.


Róna Tamás Kft.Király-SzerszámLidra bannerFelső-Bácskai AgrolaborAgria Biztosítás3commHáromkő Bt.Royal NyomdaLiemzoAtukavíz Kft.LaborniteWiraxBorda Gépipari Kft.Bánfi Kft.Texor Kft.Bánfi Kft.Sapiro TranszVass AcélszerkezetAgromenza Hidromechanika Kft.CrhysatoxKovács GépszerKaszás OltványNanosegment/Digitális birtok bannerCemolkerMizse-PlastNovomixRichter Mérnökiroda
PRINT LAPOK