Pályázatok
Milliárdos döntések
2024. June 07.
Az elmúlt napokban az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett felhívások kapcsán újabb 171 kérelem vonatkozásában 10,84 milliárd forint értékben hozott támogatói döntéseket.

A megvalósítani kívánt fejlesztések elsősorban az öntözést érintik, de - többek között - újabb állattartó telepeket és tanyák infrastrukturális fejlesztéseit érintő beruházások is támogatásban részesülnek.

Az öntözésfejlesztés a termelés biztonságának fenntartásához, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében meghatározó jelentőségű. Ehhez nyújtott segítséget az öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívás, amelynek keretében újabb projektek részesülnek forrásban, így csaknem 3,7 milliárd forint odaítéléséről született most döntés. A méretgazdaságos öntözési tevékenységet teszi lehető és a vízkészlet hatékonyabb felhasználását eredményezi, ha a gazdák közösen, együttműködve alakítanak ki öntözési kapacitásokat. Ennek ösztönzését szolgálta az öntözési közösségek együttműködésének támogatását szolgáló felhívás, amelynek kapcsán újabb 54 közösség számára mintegy 4,18 milliárd forint összegű támogatást ítéltek meg.

Az támogatói okiratokat a kedvezményezettek június elején vehetik kézhez.

A Vidékfejlesztési Program zárásával párhuzamosan az Agrárminisztérium folyamatosan dolgozik a következő időszak fejlesztési programjának, a KAP Stratégiai Tervnek a pályázati felhívásain. Ennek eredményeképpen a már korábban közzétett pályázati menetrend alapján folytatódik a vidéki térségek számára kulcsfontosságú mezőgazdasági és feldolgozói beruházási program.

A KAP Stratégiai Tervvel kapcsolatban minden információ megtalálható itt: https://kap.gov.hu/

Címlapfotó: Pelsőczy Csaba/AM

Vanessia 07.10.Hotel Hunor - törölhetőWirax Kft.ModinvestKrátkiÚjvári - Forgácsolóműhely Kft. 07.02.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőVarga és Tsai Kft.Zambelli COLORFERR Kft.07.02.Farkas és TársaiSzentmihályi-gép Kft.Lévay Stúdió 07.10.TMKCoolCleanMeva-huSZTELábatlan VasbetonBureau Veritas 07.10.AlbaNord 07.10.Tenzi Kft.MAPEI 07.10.ElsóKovács Imre e.v.
PRINT LAPOK