Köztér
Milliárdokból fejleszthetnek
2022. August 04.
Az Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése című felhívás eredményeképpen négy magyar élelmiszeripari vállalkozás összesen 15 milliárd forint értékű fejlesztési forráshoz jut a Megújuló vidék megújuló agrárium program részeként.

A szaktárca mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint napjainkban az élelmiszeripari ágazatnak nemcsak rendkívüli körülmények között kell helytállnia, de a váratlan, korábban nem tapasztalt helyzetekre is reagálnia kell. Éppen ezért minden fejlesztés és beruházás kiemelten szolgálja azt a célt, hogy élelmiszeriparunk a magyar agrárgazdaság hangsúlyos, válságálló ágazata legyen.

A tavaly meghirdetett pályázat eredményeképpen a húsfeldolgozással foglalkozó Békés megyei Gyulahús Kft. 4,8 milliárd forintot fordíthat üzemkorszerűsítésre. Az ugyancsak húsfeldolgozást és tartósítást végző Békés megyei székhelyű Hungaro-Food Kft. 3,8 milliárd forintért valósíthatja meg zöldmezős beruházás keretében új üzemépületét. A sajtelőállító Győr-Moson-Sopron megyei vállalat, a Profood Flexum Kft. ingatlanvásárlással bővítheti telephelyét, a baromfifeldolgozással foglalkozó Vas megyei Taravis Baromfi és Élelmiszeripari Kft. pedig 3,2 milliárd forintért építheti, és bővítheti üzemét.

 

Cad-ServerGordius InoxAgria BiztosításCívisagroMizseplastKovács és TársaSamu GazdaStarfol PluszLabornumDe-Ba Kft.SZTEEtiveraPrestoUPSKövesdi Kft.NektárplastLőrinczi és Társai 2000Brandt SáraBakatorHunlandContiregColasBarancsi ÁgnesStivasIsterraIlinox Kft.Nyírfa ÁrnyékHáromkőHerbamix
PRINT LAPOK