Pályázatok
Milliárdokból fejlesztettek
2021. December 14.
A Megújuló vidék, megújuló agrárium program révén az Agrárminisztérium a teljes magyar élelmiszertermelés és mezőgazdaság fejlesztését célozza az értékteremtő és hatékonyságnövelő beruházások támogatása révén.

A program megalkotása és végrehajtása során külön figyelem irányult a kisebb gazdaságokra, számukra célzott pályázati lehetőségek nyíltak meg. Az érintett kisebb állattartó gazdálkodók jövőbe mutató fejlesztéseit, korszerűsítését segítő 2021-ben megjelentetett felhívás sikerességét mutatja, hogy 2026 pályázatot nyújtottak be csaknem 57 milliárd forint támogatási összeggel. Eddig már 815 esetben született támogatói döntés összesen 24,3 milliárd forint összegben, amely támogatás mintegy 50 milliárd forintos beruházás megvalósítását teheti lehetővé az állattartási ágazatban.

A fejlesztési források révén a részben elavult létesítményekben, korszerűtlen technológiával és ebből fakadóan magas termelési költségekkel működő kis állattartó gazdaságok is korszerű, alacsonyabb költségszinttel működő, magas technológiai színvonalú és versenyképesebb állattartó telepekké válhatnak. A baromfi-, sertés-, szarvasmarha-, juh- és kecsketartó telepek, továbbá a lófélék tartására szolgáló és a méhek elhelyezését biztosító létesítmények is részesülhetnek ebből a forrásból. Az elnyert összeget az állategészségügyhöz, a takarmányozáshoz, az állattartáshoz kapcsolódó, valamint az előállított termék és a takarmány kezelésére, tárolására szolgáló technológiák beszerzésére és fejlesztésére lehet fordítani. A nyertes pályázók számára lehetőség nyílik például a gazdaságok területén lévő létesítmények építésére, bővítésére, illetve az állattartó telepeken szükséges gépek beszerzésére is.

Az elnyerhető támogatás maximális mértéke az elszámolható költségek 40-60%-a, maximális mértéke pedig a tartott állatfajokhoz igazodva akár 100 millió forint is lehet.

Samu GazdaboltBerek-VízMáté-MetálTitan ContainersNektárplastBorda Gépipari Kft.RollspedGB Trade3commDerula 05.28.Hotel Hunor - törölhetőMizse-PlastAgroforte GrainPályázat Európa Kft.Steel ManufacturingAgro NatúrtápCharlie HűtőMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőMed-PlastSzilágyi HűtőMetall KraftDPMG Zrt.VC 999 05.28.Polgári BankErforg-AimDigitas Kft.Damisol Kft.MAPEI 05.20.
PRINT LAPOK