Pályázatok
Milliárdok öntözésfejlesztésre
2024. June 24.
Az Agrárminisztérium több mint száz újabb gazdálkodói öntözésfejlesztési projekthez biztosít most forrást, összesen már 1.181 projektet finanszíroznak.

Az öntözésfejlesztés a mezőgazdasági termelés biztonságának fenntartásában, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében mára meghatározó jelentőségűvé vált a megváltozott klimatikus viszonyok között, fontossága egyértelmű.

Ezért is jó hír, hogy a Vidékfejlesztési Program öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívásának keretében újabb 102, mezőgazdasági termelők által megvalósítani kívánt projekt támogatásáról döntöttek, több mint 41,4 milliárd forint értékben.

A támogatás révén öntözési közösségek, mezőgazdasági vállalkozások fejlesztik többek között öntözési infrastruktúrájukat és a kapcsolódó tárgyaikat, újítják meg meglévő, korszerűtlen berendezéseiket vagy állítanak be új öntözőberendezéseket. A támogatói okiratokat a kedvezményezettek hamarosan kézhez vehetik.

A felhívás keretében így már összesen 1.181 öntözési projekt rendelkezik támogatói okirattal, valósult meg vagy/és áll megvalósítás alatt, 141,6 milliárd forint összegben.


Nanosegment 09.08.Borda Gépipari Kft.GB-TradeHotel Hunor - törölhetőCad-ServerModinvestDPMG Zrt.Otis Bt.Lévay StúdióNRG Services Kft. 07.29.MEVA-HUPályázat Európa 08.01.Mizse-PlastAgroforte GrainErforg-AimNektárplastIlinoxCharlie HűtőBerek-VízKovács ImreDigitasMed-PlastAboszol 08.01.Forest PowerMagyar PékségMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőIsterraSizolev 07.25.
PRINT LAPOK