Pályázatok
Milliárdok beruházásokra
2024. January 25.
Az elmúlt napokban a Videékfeljesztési Program keretében meghirdetett felhívások kapcsán újabb 284 kérelem vonatkozásában 14,75 milliárd forint értékben hozott támogatói döntéseket az Agrárminisztérium.

A megvalósítani kívánt fejlesztések elsősorban az öntözést és a tanyák infrastrukturális beruházásait érintik.

Az öntözésfejlesztés a termelés biztonság fenntartásához, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében meghatározó jelentőségű. Ehhez nyújtott segítséget az öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívás, amelynek keretében most újabb projektek részesültek támogatásban, ugyanis mintegy 6,5 milliárd forint odaítéléséről született döntés. A méretgazdaságos öntözési tevékenységet teszi lehető és a vízkészlet hatékonyabb felhasználását eredményezi, ha a gazdák közösen, együttműködve alakítanak ki öntözési kapacitásokat. Ennek ösztönzését segíti az öntözési közösségek együttműködésének támogatását szolgáló felhívás, amelynek kapcsán újabb 10 közösség részesül csaknem 750 millió forintban.

Az elmúlt években a magyar kormány kiemelt figyelmet fordított a tanyás térségek felzárkóztatására is, mind nemzeti, mind pedig uniós forrásból hozzájárulva a tanyákon élő népesség életminőségének és a vidék népességmegtartó képességének javulásához. A tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztéseit segítő pályázati felhívás keretében most több, mint egymilliárd forint értékben születtek szintén újabb döntések. A támogatói okiratokat mindhárom kiírás kapcsán hamarosan megkapják a kedvezményezettek.

Az Agrárminisztérium 2024-ben folytatja a vidéki térségek számára kulcsfontosságú mezőgazdasági és feldolgozói beruházási programját, a már korábban közzétett pályázati menetrend alapján.


Agrologica 04.17.Máté Metál 04.17.Cincilla2Gordius Solution tenderAtukavíz2Charlie HűtőCincillaPályázat Európa Kft.DPMG Zrt.Agroforte GrainVC 999 05.02.DerulaOrbán KályhaFormula GPAtukavíz3Horváth és HuszárGyümölcsgépIvóvíz6Szalkai és TársaMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőSzamos AblakAgro NatúrtápAtukavíz1 05.01.-igFórum Plussz Kft,Hotel Hunor - törölhetőHajdú László diófa banner - törölhetőSzilágyi HűtőMagyar Pékség Kft.
PRINT LAPOK