Növény
Magyar vetőmag Kínába
2023. November 26.
A magyar agrárexport Kínába irányuló helyzetéről, a jelenleg 6,5 millió USD nagyságrendű kínai import növeléséről és további agrártermékekkel történő bővítésének lehetőségéről egyeztettek az Agrárminisztériumban.

Dr. Ökrös Oszkár, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a kínai Jiangsu tartomány kormányzóhelyettesével találkozott, megbeszélésükön a Magyarország és Jiangsu tartomány agrárkapcsolatait érintő aktuális kérdéseket vitatták meg.

Egyeztettek a magyar agrárexport helyzetéről Kína vonatkozásában, a kínai import növeléséről és további agrártermékekkel történő bővítésének lehetőségéről.

Bár országaink között nagy a távolság, azonban vetőmagexportban és növénynemesítésben óriási lehetőségek rejlenek agrárkapcsolataink további erősítésére. A vetőmag termesztésben kiváló pozíciót foglalunk el világviszonylatban is, hazánk rendelkezik ugyanis a világ 6. legnagyobb génbankjával, amin keresztül gyakorlati válaszokat tudunk adni a változó klíma jelentette kihívásokra.

Emellett arra is felhívta partnere figyelmét Ökrös Oszkár, hogy szakértői konzultációk szükségesek a vízgazdálkodás, elsősorban az öntözés területén történő együttműködési lehetőségek beazonosítására. Az Agrárminisztérium célja a felelős vízgazdálkodás minél szélesebb körben történő alkalmazásának elterjesztése annak érdekében, hogy a magyar gazdálkodók rugalmasan tudjanak alkalmazkodni a globális éghajlatváltozás okozta kihívásokhoz. Ezért más országok fejlett technológiájának és jó gyakorlatainak tanulmányozása jelentős segítséget nyújthat e cél megvalósításában.

A kormányzóhelyettes asszony üdvözölte, hogy Magyarország az Európai Unióból elsőként csatlakozott a kínai Egy Övezet Egy Út kezdeményezéshez, mely lehetőséget teremt a kétoldalú kereskedelmi és szakmai együttműködési lehetőségek szélesebb körű kiaknázására.


Ivóvíz6Horváth és HuszárSzalkai és TársaAtukavíz3Fórum Plussz Kft,GyümölcsgépAgrologica 04.17.Hotel Hunor - törölhetőCincillaFormula GPCharlie HűtőGordius Solution tenderMáté Metál 04.17.Atukavíz1 05.01.-igOrbán KályhaAgro NatúrtápDerulaHajdú László diófa banner - törölhetőPályázat Európa Kft.VC 999 05.02.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőCincilla2Szamos AblakSzilágyi HűtőMagyar Pékség Kft.Atukavíz2Agroforte GrainDPMG Zrt.
PRINT LAPOK