Élelmiszer
Magyar borok külföldön
2022. May 21.
Magyar borok mutatkoztak be nemzetközi borrendezvényeken Prágában és Düsseldorfban a közelmúltban az Agrármarketing Centrum szervezésében.

Az első esemény május 10-11-én a Wine Prague volt. A cseh fővárosban már hatodik alkalommal megrendezett nemzetközi borvásár elsősorban a szakmai közönséget célozta meg, itt nyolc pulton tizenkét magyar borászat mutatkozott be, a Borkóstoló zónában pedig Angerman László sommelier mutatta be a magyar borokat. Mindkét napon mesterkurzuson is részt vehettek a szakmai látogatók.

A ProWein Düsseldorf borászati rendezvényen 36 magyar borászat állította ki 264 féle borát, a jellegzetes magyar fajtákat nemzetközi és magyar szakértők ismertették a mesterkurzusokon 2022. május 15-17. között. A 25 éves múltra visszatekintő kiállításon ebben az évben 62 ország 5.700 kiállítója vett részt. A Pro Wein több mint 38 ezer szakmai látogatót vonzott 145 országból.

A mesterkurzusok között a magyar borvilágot átfogóan bemutató előadások hangzottak el az illatos fehérektől kezdve, az olaszrizlingen és a furminton át a kadarkáig. Kiemelt szerepet kapott a Tokaji Aszú, a Villányi és a Balatoni borvidék, a kékfrankos, a száraz furmint, a pezsgők és habzóborok is.Bánfi Kft.Hotel HunorTermo Kft.IsterraSzilvási Építők Kft.Overmatic Kft.ContiregEtiveraHirezEgerkas Kft.Varga AkkuGordius InoxNektárplastCad-ServerDinaxCPDCMimiko Kft.Bozsity Bt.Dr. Barancsi ÁgnesLabornumWirax Kft.NumizmatikSwisspart/Droneone
PRINT LAPOK