A stuttgarti nemzetközi repülőtértől 355 lépésre található stuttgarti vásárközpontban évente rendezik meg a három napos szakkiállítást, széleskörű tematikával: nyers- és félkész húsipari termékek, bél, madzag, fűszerek, esszenciák, aromák, adalékok, segédanyagok, üzemi és megmunkálási technikák, berendezések, vágott termékek feldolgozása, munkavédelem, csomagolástechnika, élelmiszerbiztonság, üzlethelység kialakítása.
A komoly szakmai és speciális előadások mellett (BBQ, vadhús) vidám és gyakorlatorientált bemutatókat (terülj, terülj, asztalkám; csillogó kolbász műhely), versenyeket is láthat a szakmai közönség. Hentes lányok, asszonyok előnyben!
Ami az idei évet illeti, a kézműves húsipar és maga a stuttgarti vásártársaság is örömmel tekint vissza szeptember utolsó három napjára, amíg a SÜFFA zajlott, hiszen 6.712 szakmai látogató
ismerkedett és kóstolta meg 240 német és külföldi kiállító innovatív újdonságait az ágazat teljes spektrumát felölelő kínálatból.
Két vásárcsarnok telis-tele volt finomabbnál finomabb, íncsiklandozó virslikkel, sonkákkal, speciális húskészítményekkel, az elkészítésükhöz szükséges gazdag fűszerekkel, továbbá a feldolgozó gépek kínálatával.
Magas színvonalú kísérőprogramok és látványos versenyek, ún. SÜFFA-specialitások színesítették a vásár három napját, mint pl. a BBQ-aréna, a henteslányok-napja, a nemzetközi kolbász-verseny. Ez utóbbin a Magyarországról először indult Ozsvárt Kolbászműhely két kategóriában is egy-egy aranyérmet hozott el az erős mezőnyből, melyhez szívből gratulált a Messe Stuttgart magyarországi képviselete, az Interpress Kiállítások & Interpress Travel igazgatója, Seifert Ibolya is.
Álljon most itt néhány mondat az Ozsvárt Kolbászműhely vásári tapasztalatairól:
,,A SÜFFA 2024-es kiállításán először vettünk részt, alkiállítóként becsatlakoztunk a Simon Paprika Kft. standjához, illetve versenyzőként is indultunk. Műszakilag a tovább lépést fontolgatjuk, melyhez itt sok hasznos és praktikus megoldást láttunk. Szeretünk új dolgokat megvalósítani, ehhez több lehetőséget is bemutattak. Számos kiállítóval találkoztunk, akik a húsipar és gasztronómia fejlesztésén, egyszerűsítésén, korszerűsítésén dolgoznak, a vágástól kezdve a feldolgozáson, gyártáson át a csomagolás címkézésig bezárólag, de még takarítási eszközöket is felvonultatott több nagy nevű cég. Húsipari üzemek is bemutatták gazdag portékájukat, melyeket meg is lehetett vásárolni. A versenyen elsőként Magyarországról mi indultunk. Mindkét sütőkolbászunk (tradícionális és vadkolbász kategóriában) megkapta a legmagasabb arany minősítést, ami nagy elismerés nekünk a ,,a kolbász hazájában". Jó kitekinteni, az országon túli folyamatokat szemlélni, új dolgokat látni. Fontosnak tartjuk a megújulást, a fejlesztéseket. Aki hasonlóképpen gondolkodik, annak javasoljuk, hogy 2026-ban vegyen részt látogatóként, kiállítóként vagy akár versenyzőként a rendezvényen!”
További információk stuttgarti, lipcsei, svájci és egyéb vásárokkal kapcsolatosan:
Interpress Kiállítások & Interpress Travel
Seifert Ibolya
1097 Budapest, Illatos út 7.
Telefon: 06-1-302-7525, vagy 06-30-932-1657
E-mail: seifert@interpress.hu
Web: www.interpress.hu
A szerkesztő megjegyzése: 2025 is a háromévente megrendezett IFFA éve, ilyenkor a SÜFFA-t nem tartják meg, ezért várja a Messe Stuttgart 2026-ban a soron következő nemzetközi kézműves húsipari kiállítás iránt érdeklő kiállítókat és látogatókat.
Kováts Viktor
Címlapfotó: Landesmesse Stuttgart GmbH & Co. KG