Köztér
Lépjünk túl a megszokásokon
2023. February 08.
A következő hetek legfontosabb feladatának nevezte Juhász Anikó, hogy áprilisra, az egységes kérelmek benyújtási időpontjára a termelők már tisztában legyenek az új Közös Agrárpolitika támogatási rendszerével.

Az agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár közölte: ennek érdekében az Agrárminisztérium a Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Terv elfogadása, azaz tavaly ősz óta feszített ütemben elkészítette azokat a rendeleteket, amelyek tartalmazzák az új KAP első pillérének támogatási feltételrendszerét.

Ezekre figyelemmel igényelhetik majd a gazdálkodók a területlapú támogatásokat. Idén nem szabad megszokásból se termelni, se támogatást igényelni, ugyanakkor aki átgondoltan dönt, az 2023-ban is megőrizheti, vagy akár növelheti is támogatását – hívta fel a figyelmet Juhász Anikó.

Megfogalmazása szerint a Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervben vannak új elemek, ezek között új támogatási lehetőségek, és olyan, elsősorban zöld kötelezettségek, amelyeket minden gazdálkodónak érdemes időben megismernie és átgondolnia. Ezért az agrártárca a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen országjárás keretében ad tájékoztatást az érdeklődőknek. Kijelentette: a gazdálkodók bátran fordulhatnak majd a falugazdászokhoz és a szaktanácsadókhoz is, az ő felkészítésük ugyancsak fontos része a tudásátadásnak.


Berek-VízDerula 05.28.Titan ContainersSteel ManufacturingSzilágyi HűtőVC 999 05.28.Hotel Hunor - törölhetőSamu GazdaboltPályázat Európa Kft.Digitas Kft.Damisol Kft.Agroforte GrainMáté-MetálAgro NatúrtápBorda Gépipari Kft.MAPEI 05.20.GB TradeMizse-PlastMed-PlastMetall KraftNektárplastMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőRollspedCharlie HűtőErforg-AimPolgári Bank3commDPMG Zrt.
PRINT LAPOK