Gép
Lejárnak a matricák
2023. September 02.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a növényvédő gépet üzemeltető gazdálkodók figyelmét, hogy ismét esedékes az 5 évnél idősebb gépeik műszaki felülvizsgálata.

A vonatkozó jogszabály módosítását, a kapcsolódó feltételek biztosítását, és a Covid-járvány első hullámának lecsengését követően, 2020 nyarán indult el Magyarországon a használatban lévő növényvédelmi gépek kötelező időszakos műszaki vizsgálata.

A géptulajdonos termelőknek az 5 évnél idősebb növényvédő gépeiket 3 évente szükséges elvinniük felülvizsgálatra valamelyik, a tevékenység végzésére jogosult ellenőrző állomáshoz. 

Tekintettel arra, hogy a rendszer bevezetése óta eltelt az első 3 éves ciklus, a Nébih ezúton figyelmezteti az érintett gazdálkodókat és szolgáltatókat, hogy újra vigyék el 5 évnél idősebb növényvédelmi gépeiket felülvizsgálatra. A felülvizsgálat azért fontos, hogy a gépek műszaki állapota a továbbiakban is megfelelő legyen, ami a hatékony mezőgazdálkodás egyik alapvető feltétele, valamint, hogy jogkövető magatartásuk a jövőben is megvalósuljon.

A hazánkban működő, Nébih által kiadott jogosultsággal rendelkező felülvizsgáló állomások naprakész és minden szükséges adatot, illetve információt tartalmazó nyilvántartása ITT érhető el.

Kapcsolódó jogszabály: 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet a növényvédelmi tevékenységről


CincillaSzilágyi HűtőHorváth és HuszárAgrologica 04.17.Atukavíz2Magyar Pékség Kft.Szamos AblakCharlie HűtőOrbán KályhaGordius Solution tenderGyümölcsgépAtukavíz3DPMG Zrt.Cincilla2VC 999 05.02.Hotel Hunor - törölhetőHajdú László diófa banner - törölhetőMáté Metál 04.17.Agro NatúrtápMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőIvóvíz6Pályázat Európa Kft.Fórum Plussz Kft,Atukavíz1 05.01.-igFormula GPDerulaAgroforte GrainSzalkai és Társa
PRINT LAPOK