Köztér
Lejár a fagykárbejelentés határideje
2024. May 29.
A Nemzeti Agrárkamara felhívja a gazdálkodók figyelmét arra, hogy már csak néhány nap áll rendelkezésre a tavaszi fagykárok agrárkár-enyhítési rendszer keretében történő bejelentésére.

A 2024. március 31-ét követően bekövetkezett tavaszi fagykárt legkésőbb 2024. május 31. napjáig lehet bejelenteni a Magyar Államkincstár MKR (Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer) elektronikus kérelembenyújtó felületén. A kárbejelentésre nyitva álló határidő jogvesztő, azaz ha a gazdálkodó a bejelentést elmulasztja, már nem lesz lehetősége a kárbejelentő kérelem benyújtására.

A hozamcsökkenést okozó tavaszi fagy esetén a mezőgazdasági káresemény bekövetkezésének azt az időpontot kell tekinteni, amikor az időjárási jelenség és természeti esemény a károsodással érintett területen bekövetkezik.

A fentiek értelmében, akik még nem nyújtották be a tavaszi fagykár kárbejelentésüket, azoknak javasolják, hogy tegyék meg minél hamarabb, hiszen 2024. június 1-től kezdődően már nem lesz lehetőség tavaszi fagykár bejelentésére.


Vanessia 07.10.KrátkiSzentmihályi-gép Kft.TMKVarga és Tsai Kft.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőModinvestBureau Veritas 07.10.Zambelli COLORFERR Kft.07.02.Meva-huSZTEFarkas és TársaiKovács Imre e.v.Lévay Stúdió 07.10.Újvári - Forgácsolóműhely Kft. 07.02.Hotel Hunor - törölhetőCoolCleanTenzi Kft.ElsóMAPEI 07.10.Lábatlan VasbetonWirax Kft.AlbaNord 07.10.
PRINT LAPOK