Növény
Közeleg a február végi határidő
2024. February 15.
A Nébih felhívja az engedéllyel rendelkező gyümölcs szaporítóanyag-előállítók és -forgalmazók figyelmét, hogy tevékenységüket (évente) február 28-ig kell önállóan bejelenteniük a Nébih honlapján elérhető szemlebejelentő lapon.

Az éves bejelentőlap a tárgyévre vonatkozó ügyfél- és tevékenységadatok frissítésére szolgál. A korábban már nyilvántartásba vett, C.A.C. ültetvényekről az 5079. sz. nyomtatványt a Nébih személyre szabottan küldi meg az ügyfeleknek.

Az űrlapok letölthetőek az alábbi linkről: https://portal.nebih.gov.hu/ugyintezes/noveny/nyomtatvanyok

A felületen a Kertészeti Szaporítóanyag Felügyelet-en belül a Szőlő- Gyümölcs, majd a Gyümölcs szaporítóanyag termesztési és forgalomba hozatali tevékenység szemlebejelentés-t kell kiválasztani. 

A cégek és az egyéni vállalkozók elektronikusan intézhetik a beküldést. Ehhez a kitöltött és aláírt űrlapok szkennelése vagy fotózása szükséges, melyet a https://epapir.gov.hu/ felületen az űrlapok becsatolásával tudnak megküldeni az alábbiak szerint.

Az ügyfélkapus azonosítás után, a felugró felületen (miután a cégek kipipálták a cégkapus beküldés négyzetet), a következő beállításokat kell kiválasztani:

TÉMACSOPORT: Kertészeti szaporítóanyag
ÜGYTÍPUS: Gyümölcsfaiskolai szemlebejelentő vagy C.A.C. Gyümölcs szaporítóalapanyag termő állományok éves bejelentése (5079-es) vagy Új C.A.C. Gyümölcs szaporítóalapanyag termő állomány (kijelölt fa/ültetvény) bejelentése (5077-es)
CÍMZETT: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal e-Papír

A felület lehetőséget biztosít rövid levél írására és a digitalizált iratok feltöltésére is. 

A Nébih javasolja, hogy az ügyfélkapun jelöljék be az „értesítés küldése” gombot, így a rendszer automatikus üzenetet fog küldeni a feladást és letöltést igazoló nyugta tárhelyre érkezéséről.

Az elektronikus ügyintézésre nem kötelezett természetes személyek (őstermelők) a kitöltött és aláírt űrlapokat postai úton is megküldhetik a megadott határidőig.

Postacím: Nébih 1525 Budapest, Pf.: 30. - MGEI KSZFO

A gyümölcs szaporítóanyag termesztési és forgalmazási tevékenységet végző ügyfelek új gyümölcs származási igazolvány tömb és gyümölcsfaiskolai szaporításokról szóló nyilvántartási lap tömb igényüket ügyfélkapun/cégkapun keresztül, a megfelelő ügytípus kiválasztásával vagy az szgy-szap@nebih.gov.hu e-mail címen jelezhetik.

További kérdés esetén az mgei@nebih.gov.hu email címen kérhető segítség.

Atukavíz1 05.01.-igOrbán KályhaMagyar Pékség Kft.Pályázat Európa Kft.GyümölcsgépSzalkai és TársaDerulaFórum Plussz Kft,Formula GPMáté Metál 04.17.Agroforte GrainCincilla2Agrologica 04.17.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőSzamos AblakCincillaAtukavíz2Horváth és HuszárCharlie HűtőGordius Solution tenderHotel Hunor - törölhetőVC 999 05.02.DPMG Zrt.Ivóvíz6Szilágyi HűtőAtukavíz3Hajdú László diófa banner - törölhetőAgro Natúrtáp
PRINT LAPOK