Köztér
Közeleg a befizetési határidő
2023. September 15.
Az Agrárminisztérium felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy az agrárkár-enyhítési rendszer tagjainak 2023. szeptember 15-éig beérkezően kell megfizetniük a kárenyhítési hozzájárulást.

A fenti határidő a hozzájárulás Magyar Államkincstár számlájára történő beérkezésének a határideje, nem az összeg feladásának vagy a befizetés kezdeményezésének az időpontja. Ezért különösen fontos, hogy a befizető az átutalásról a határidőt megelőzően, az átutalás időszükségletét is figyelembe véve gondoskodjon.

Az idei egységes kérelemben bejelentett területek mérete és a termesztett növénykultúrák figyelembevételével a gazdálkodóknak kárenyhítési hozzájárulás fizetési kötelezettsége keletkezett, amelyről a Magyar Államkincstár augusztus 15-éig megküldött határozatában már tájékoztatta az érintett gazdákat.

Amennyiben a jelzett határidőig a Magyar Államkincstár számlájára nem érkezik be a kárenyhítési hozzájárulás a 2023. kárenyhítési évre vonatkozóan, úgy a károsult termelő az idei kárai után nem részesülhet kárenyhítő juttatásban, függetlenül attól, hogy az egyéb támogatási feltételek esetleg teljesültek. Emellett a határidőig be nem fizetett hozzájárulást az Államkincstár beszedi a gazdálkodótól  A 2023. kárenyhítési évben eddig összesen több mint 5300 kárbejelentés érkezett mintegy 90 ezer hektár területre.


GB-TradeBorda Gépipari Kft.Aboszol 08.01.Cad-ServerKovács ImreNRG Services Kft. 07.29.Pályázat Európa 08.01.IlinoxModinvestCharlie HűtőMed-PlastIsterraNanosegment 09.08.Forest PowerDigitasLévay StúdióMizse-PlastErforg-AimMagyar PékségBerek-VízAgroforte GrainNektárplastSizolev 07.25.DPMG Zrt.Otis Bt.Hotel Hunor - törölhetőMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőMEVA-HU
PRINT LAPOK