Köztér
Kötelező a monitoring
2024. June 27.
Az Európai Unió által előírtak szerint Magyarországon is kötelező módon alkalmazni kell a SENTINEL műholdcsalád képeit az agrártámogatások ellenőrzéséhez.

A Magyar Államkincstár által üzemeltetett területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

A TMR által feltárt eltérések feloldása és ezzel a támogatások kifizethetőségének alátámasztása érdekében a Kincstár egyeztetésre hívja fel a mezőgazdasági termelőt. Az eltérések tisztázása, feloldása akár az egységes kérelem javításával, akár az ellenbizonyítást jelentő georeferált fénykép beküldésével megalapozhatja a termelő számára soron következő kifizetéseket.

Az alábbiakban letölthető szakmai tájékoztató a TMR-rel kapcsolatos főbb gazdálkodói lehetőségeket és feladatokat, valamint azokat a lehetséges meg nem felelési eseteket foglalja össze, amelyek kapcsán 2024. június második felétől egyeztetésre történő felhívást küldhet a Kincstár. Ezek közé tartozik a táblán belüli inhomogenitás vizsgálata, a nem támogatható terület jelenléte a táblán, a növénykultúra eltérés és a kaszálási szabályok.

A teljes dokumentum pdf formátumban ITT érhető el.


NRG Services Kft. 07.29.Nanosegment 09.08.Sizolev 07.25.Aboszol 08.01.Agroforte GrainGB-TradeMEVA-HUMed-PlastBerek-VízHotel Hunor - törölhetőCad-ServerCharlie HűtőKovács ImreIsterraPályázat Európa 08.01.Borda Gépipari Kft.Forest PowerModinvestDPMG Zrt.NektárplastErforg-AimLévay StúdióOtis Bt.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőIlinoxMagyar PékségDigitasMizse-Plast
PRINT LAPOK