Növény
Környezetbarát öntözőcsövek
2023. May 10.
A napokban átadták a Green Technológia Kft. csepegtető- és öntözőcső-gyártó berendezését a Győr-Moson-Sopron vármegyei Lébényben.

Nagy Lajos, a vállalkozás tulajdonos-ügyvezetője elmondta, hogy a 250 millió forint önerőből telepített csepegtető- és öntözőcső-gyártó berendezés ötven kilométer hosszú terméket tud előállítani 24 óra alatt. A berendezéssel 16 és 20 milliméter átmérőjű csepegtetőcsövet és 25 milliméter átmérőjű főgerincet tudnak gyártani. A fejlesztéssel tizenötre nőtt a foglalkoztatottak száma a telephelyen, amely majdnem a duplája a korábbi munkavállalói létszámnak.

A mosonmagyaróvári székhelyű Green Technológia Kft. 2021 tavaszán indította el Lébényben a száraz agglomerálást, ami megkapta a környezetbarát védjegyet. Ezzel egyidejűleg száz gyűjtőpontos hálózatot hoztak létre az országban a már nem használt mezőgazdasági fóliák és egyéb műanyag termékek gyűjtésére. A céghez kerülő minden egyes műanyag termék, használati eszköz, amelyet a mezőgazdaságban használnak, ma már nem hulladék, hanem az újrafeldolgozás alapanyaga, így újra használatba állítható. A már nem használt műanyag eszközök így nem rongálják a környezetet. 

Köszöntőjében Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta: a magyar mezőgazdaság fenntartható, köszönhetően az olyan innovatív vállalkozásoknak, amelyek fejlesztéseik révén a körforgásos gazdaság megteremtésén dolgoznak. A tárcavezető szerint jó döntés volt a mezőgazdasági fóliák gyűjtése érdekében kialakított begyűjtő hálózat kialakításának kormányzati támogatása. A következő célkitűzés az, hogy a hálózat gyűjtőhelyei mellé agglomeráló gépeket telepítenek, így a kész agglomerátumot csak a termékfeldolgozó helyekre kell szállítani, ami szintén a fenntartható jövőt szolgálná a kevesebb károsanyag kibocsátás miatt. Az agrárminiszter a lébényi Green Technológia Kft.-ről elmondta, hogy a vállalkozás fejlesztései a magyar agrárium fontos mérföldkövei.


Szalkai és TársaAtukavíz2Cincilla2CincillaDerulaGyümölcsgépAgroforte GrainPályázat Európa Kft.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőCharlie HűtőFórum Plussz Kft,Orbán KályhaDPMG Zrt.Gordius Solution tenderHotel Hunor - törölhetőAgro NatúrtápSzamos AblakMagyar Pékség Kft.Formula GPAtukavíz1 05.01.-igSzilágyi HűtőHajdú László diófa banner - törölhetőVC 999 05.02.Horváth és HuszárIvóvíz6Atukavíz3Agrologica 04.17.Máté Metál 04.17.
PRINT LAPOK