Kult
Könyvvásár Londonban
2022. April 16.
A londoni könyvvásáron folytatódott a kortárs magyar irodalom népszerűsítése: az április 5. és 7. között lezajlott szakmai rendezvényen a Petőfi Kulturális Ügynökség standdal, könyvbemutatókkal és irodalmi beszélgetésekkel képviselte Magyarországot.

Ismét megrendezték a pandémia miatt két év kényszerpihenőre ítélt londoni könyvvásárt, melyet a The story is you (A történet te vagy) szlogennel hirdettek a szervezők. A The London Book Fair méretében és fontosságában is a nemzetközi könyves szcéna egyik legnagyobb és legkiemelkedőbb eseménye.

Az Olympia London kétszintes rendezvénycsarnokába a világ minden tájáról érkeztek kiadók, jogkereskedők, könyvügynökök és más könyvszakmabeliek. Az idei vásáron közel hatvan ország mutatta be irodalmát. A több mint 500 kiállítóból 75 első alkalommal vett részt a rendezvényen, a háromnapos könyvünnep során pedig 125 programon mintegy 400 előadót hallgathatott meg a nagyközönség.

Magyarországot az eseményen a Petőfi Kulturális Ügynökség képviselte saját standdal, ahol az érdeklődők megismerkedhettek az utóbbi évek kortárs magyar prózairodalmát összegző best of kiadványokkal, a kibővített fordítástámogatási program részleteivel, valamint belelapozhattak a tavaly novemberben indult angol nyelvű irodalmi magazin, a The Continental Literary Magazine legújabb lapszámába. A magyar stand a vásárra kiutazott hazai kiadók számára is nagy jelentőségű volt, a pavilon számos fontos kiadói tárgyalásnak adott helyet a három nap alatt.

A stand vendégei voltak - többek között - Orzóy Ágnes a Magvető kiadótól, Dian Viktória az Athenaeum igazgatója, M. Nagy Miklós a Helikon Kiadó vezetője, Kozma András és Érsek-Obádovics Mercédesz a Scolar Kiadó munkatársai, Vince Eszter a Vince Kiadó / Vince Books vezetője és Gál Katalin a Magyar Könykiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke.

A teljes cikk itt olvasható: https://kultura.hu/a-londoni-konyvvasaron-folytatodott-a-kortars-magyar-irodalom-nepszerusitese/ 

Cad-ServerHotel HunorGalgóczi AutóGordius InoxEndilineMizseplastSwisspartsKer-TészAkvastop DinaxColasHunitechDe-Ba Kft.LabornumRugócenterQS 2000WiraxStarfol PluszLani ÉpítőTermo Kft.HerbamixHorizont GlobalNektárplastContiregEtiveraEupackAtukavíz Kft.
PRINT LAPOK