Köztér
Kiterjesztett tilalom
2022. June 28.
Június 24-től Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére is kiterjesztette a tűzgyújtási tilalmat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), ezzel hatra nő az érintett megyék száma.

A Nébih közleménye szerint Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kritikusan száraz talajviszonyok és a kánikula miatt megnőtt a kockázata a gyorsan terjedő tüzek kialakulásának, ráadásul e két megyében továbbra sem várható csapadék, ez is indokolta a döntés.

A hatóság fenntartja a korábban elrendelt tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Mint ismert, a tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi erdőkben és fásításokban, valamint a 200 méteres körzetükben, ideértve a tűzgyújtási tilalomról tájékoztató, interaktív térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképek nyújtanak további tájékoztatást.

 

Bánfi Kft.Cad-ServerCPDCEtiveraLabornumEgerkas Kft.Bozsity Bt.NumizmatikMimiko Kft.Varga AkkuDr. Barancsi ÁgnesTermo Kft.Wirax Kft.NektárplastHirezGordius InoxNyírfa ÁrnyékHotel HunorDinaxIsterraContiregSzilvási Építők Kft.Overmatic Kft.Swisspart/Droneone
PRINT LAPOK