Pályázatok
Kiszámítható a támogatási rendszer
2023. January 28.
Ismét nehéz év előtt állnak a magyar gazdák, de bízhatnak a kiszámítható agrártámogatási rendszerben idén is – állítja az agrárminiszter.

Nagy István a legfontosabb feladatok egyikének az új agrártámogatási rendszer elindítását nevezte. A pályázatoknak saját honlapjuk lesz, az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakemberei pedig már el is kezdték az országjárást, hogy bemutassák a pályázati lehetőségeket és feltételeket.

A piaci nehézségek miatt a tervezhetőség különösen fontos, a termelők számíthatnak a kormány segítségére - hangsúlyozta. A tárcavezető szerint a 2027-ig tartó Közös Agrárpolitika (KAP) a tervek megvalósításának időszakát hozhatja el, uniós és költségvetési forrásai történelmi lehetőséget jelentenek a magyar mezőgazdaságnak és élelmiszeriparnak.

A tavasszal benyújtható egységes kérelmekkel öt jogcímen összesen 539 milliárd forint közvetlen terület- és állatalapú támogatás igényelhető. Idén csaknem 1400 milliárd forint agrár- és vidékfejlesztési támogatás kifizetésére lesz lehetőség, de segítséget jelenthet a mezőgazdaság számára a hitelmoratórium, a kamattámogatás vagy a kamatstop is.

Nagy István úgy véli, hogy 2030-ig az agrárium termelékenysége a másfélszeresére, hozzáadott értéke a kétszeresére nőhet.


Berek-VízAgroforte GrainErforg-AimAboszol 08.01.Kovács ImreMizse-PlastModinvestNRG Services Kft. 07.29.Lévay StúdióCharlie HűtőMEVA-HUGB-TradeIlinoxNektárplastIsterraNanosegment 09.08.Cad-ServerDPMG Zrt.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőDigitasForest PowerHotel Hunor - törölhetőMed-PlastOtis Bt.Pályázat Európa 08.01.Sizolev 07.25.Magyar PékségBorda Gépipari Kft.
PRINT LAPOK