Köztér
Kis elmaradás a gazdaságban
2023. May 21.
Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 0,9 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 1,1 százalékkal csökkent az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Ezt jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal. Mind kiderült, az előző negyedévhez képest a gazdaság teljesítménye 0,2 százalékkal csökkent a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint.

A gazdasági teljesítmény csökkenéséhez legnagyobb mértékben az ipar járult hozzá. A visszaesést mérsékelte a mezőgazdaság és a szolgáltatások jó teljesítménye. A szolgáltatások növekedéséhez főként az egészségügy járult hozzá, megközelítve a koronavírus-járvány előtti szintet.

Az első negyedévi GDP részletes adatait június 1-jén közli második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal.


ZambelliCrhysatoxGordius InoxSZTEOlajütő szövetkezetCad-ServerDinaxIsterraÚjvári Forgácsolóműhely Kft.Damisol3commGB-TradeBonyplastMapeiHotel HunorHunitechAlpakkaDecart PannóniaGádorCsermák és TársaBerek-VízBorda Gépipari Kft.Sapiro TranszAtukavíz Kft.Pestan/IdomokLajtatechElső Beton
PRINT LAPOK