Állat
Kiemelt figyelem a horgászokra
2023. July 31.
A jogszabályi előírásoknak megfelelően a MOHOSZ átadta a 2022. évi közfeladat-ellátási beszámolóját az agrárminiszternek. Nagy István szerint a dokumentum jól mutatja a szervezet 37 közfeladat mennyisége mellett jelentős társadalmi szerepvállalását is.

Az elsődleges célunk a természetes vizek halállományának fejlesztése, az ívóhelyek rehabilitációja, valamint az önfenntartó állományok megóvása – jelentette ki agárminiszterünk a MOHOSZ 2022. évi közfeladat-ellátási beszámolójával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón. Emlékeztetett arra is, hogy a MOHOSZ az Agrárminisztérium stratégiai partnere.

Bejelentette, hogy a horgászat biztonsága és a létszám stabilitása érdekében a MOHOSZ-szal egyetértésben nem tervezik 2024-re az állami horgászjegyek árának emelését. Emellett a megújításra kerülő Magyar Horgászkártyák és balesetbiztosítások újabb, ötéves ára a digitalizált okmány esetében szintén változatlan marad. A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy támogatják a Velencei-tó őshonos halállományának mielőbbi újratelepítését is.

A horgászszövetség 2017 januárjától hasznosítja a horgászatra alkalmas állami tulajdonban lévő természetes vizeket, 2019-től működik a közfeladat-ellátó szervezetként. Mindez úgy valósult meg, hogy a kormányzat megteremtette a feladatellátás fedezetét. A feladatellátás forrásául a halgazdálkodás fő állami bevételét képező díjak, így az állami halász- és horgászjegy, illetve a fogási napló díja 2019-től közvetlenül a MOHOSZ bevételét képezi. Ez az összeg 2018-tól az idei évet is figyelembe véve 8 milliárd forintra rúg, amihez a beszámoló által tárgyalt 2022-es év csaknem 1,6 milliárd forinttal járult hozzá.

Fotó: Fekete István/AM

Derula 05.28.Med-PlastMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőVC 999 05.28.Máté-MetálSzilágyi HűtőAgroforte GrainMAPEI 05.20.Charlie HűtőSamu GazdaboltAgro NatúrtápMizse-PlastDigitas Kft.Borda Gépipari Kft.RollspedHotel Hunor - törölhető3commPályázat Európa Kft.GB TradeDPMG Zrt.Titan ContainersNektárplastSteel ManufacturingDamisol Kft.Erforg-AimMetall KraftPolgári BankBerek-Víz
PRINT LAPOK