Köztér
Kezdődik a mezőgazdasági összeírás
2022. May 20.
Országszerte több mint 20 ezer egyéni gazdaság összeírását kezdte meg a Központi Statisztikai Hivatal. Az adatszolgáltatást kormányrendelet írja elő, a válaszadás kötelező.

A válaszadók május 25-ig online, azt követően pedig június 15-ig összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre.

Az adatgyűjtés célja, hogy naprakész információkkal szolgáljon a hazai és a nemzetközi döntéshozók, illetve a gazdálkodók számára, továbbá fontos feladat az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése az Eurostatnak.

A statisztikai hivatal kéri az érintetteket, hogy lehetőség szerint minél többen vegyék igénybe az online kitöltési felületet, mely – megfogalmazásuk szerunt – egyszerű, gyors és kényelmes.
Azok, akik a kérdőívet május 25. éjfélig online kitöltik és véglegesítik, nyereményjátékban vehetnek részt, amelynek keretében 100 ezer forint értékű vásárlási utalványt sorsolnak ki.
Az összeírás során a gazdáknak a használatukban lévő földterületről, továbbá az állatállomány nagyságáról kell adatokat szolgáltatniuk.

A Központi Statisztikai Hivatal törekszik arra, hogy csökkentse a válaszadók terheit, így ezúttal sem kell megadni azokat az adatokat, amelyeket a hivatal át tud venni a Magyar Államkincstár egységes területalapú támogatási rendszeréből.

 

Bánfi Kft.DinaxHotel HunorCad-ServerIsterraWirax Kft.Dr. Barancsi ÁgnesContiregEtiveraSzilvási Építők Kft.Mimiko Kft.Bozsity Bt.Overmatic Kft.Gordius InoxLabornumVarga AkkuHirezNektárplastCPDCSwisspart/DroneoneNumizmatikEgerkas Kft.Termo Kft.
PRINT LAPOK