Köztér
Kérdések és válaszok a támogatásokról
2024. June 19.
A 2024. évre vonatkozó aktuális tudnivalókkal bővült az Agrárminisztérium KAP honlapján a terület- és állatalapú közvetlen támogatásokhoz kapcsolódó és a jövőben is folyamatosan bővülő, frissülő Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) tájékoztatási forma.

A feltételesség, az Agro-ökológiai Program, a termeléshez kötött támogatások és a fiatal gazda többlettámogatás feltételeinek teljesítéséhez kapcsolódóan felmerülő kérdések, gyakorlati információk minden gazdálkodónak fontosak.

Az Agrárminisztérium ezúton is tájékoztatja a gazdálkodókat, tanácsadókat és falugazdászokat, hogy ugyan a 2024-es évre vonatkozóan a kérelembenyújtási időszak június 10-ével lezárult, de a GYIK-ben található információk szerepe nem pusztán a kérelmezés folyamatában, hanem kifejezetten az év folyamán történő teljesítés során is rendkívül fontosak lehetnek.

Az Agro-ökológiai Programban résztvevő gazdálkodók számára különösen hasznos a kérdés-válasz párok megismerése, hiszen az ezekből nyerhető tudnivalók hatékonyan segítik, hogy az érintettek jogszabályokban előírtak szerint tudják betartani a jogosultsági kritériumokat, biztosítva ezzel a feltételek teljesülését.

A 2023 és 2027 közötti Közös Agrárpolitika minden magyar gazdálkodó számára biztosítja a fejlesztés lehetőségét, és megteremti a feltételeket a fenntartható termelési gyakorlatok kialakításához. Annak érdekében, hogy minden termelő eredményesen tudjon részt venni az elérhető támogatási programokban, az Agrárminisztérium kiemelt feladatának tekinti a folyamatos és pontos tájékoztatást a megfeleléshez szükséges tudnivalókról. A tárca felhívja a figyelmet, hogy a gazdálkodóknak rendszeresen érdemes áttekinteni az Agrárminisztérium KAP honlapjának főoldalán található GYIK menüpontját, melyet itt érhetnek el: https://kap.gov.hu/gyik


Med-PlastBorda Gépipari Kft.DigitasNRG Services Kft. 07.29.IlinoxGB-TradeCharlie HűtőErforg-AimIsterraNektárplastPályázat Európa 08.01.ModinvestAboszol 08.01.Otis Bt.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőMagyar PékségMEVA-HUBerek-VízNanosegment 09.08.Agroforte GrainMizse-PlastForest PowerCad-ServerSizolev 07.25.Hotel Hunor - törölhetőLévay StúdióDPMG Zrt.Kovács Imre
PRINT LAPOK