Állat
Kedvezőbb támogatások juhtartóknak
2024. February 18.
Idén kedvezőbbé válnak a termeléshez kötött anyajuh támogatásának feltételei Magyarország KAP Stratégiai Tervének első módosításával. Április 1-jére változik a 100 napos birtokon tartási időpont kezdete.

A két érdemi változásról már most, az egységes kérelem idei benyújtási időszakát és a kapcsolódó nemzeti jogszabályok megjelentését megelőzően fontos a gazdálkodók tájékoztatása a szakminisztérium szerint.

Míg 2023-ig a támogatási kérelemben bejelentett állatok birtokon tartási időszaka a támogatási kérelem szankciómentes benyújtására nyitva álló határidőt követő naptól kezdődött, addig 2024-től a birtokon tartás kezdő időpontja április 1-re módosul, jobban igazodva a juhok biológiai sajátosságaihoz. A birtokon tartási kötelezettség tehát már a kérelembenyújtási időszak előtt megkezdődik.

Továbbá a kérelmezett állat részt vehet kiállításon a támogatási jogosultság elvesztése nélkül. Az elismertség mellett a kiállítások lehetőséget biztosítanak a tenyészállatok széleskörű megismertetésére és piaci értékesítési lehetőségeinek bővítésére. Ezt elismerve, az idei évtől nem jelenti a birtokon tartási időszak megtörését, ha az állattartó hazai tenyészállat kiállításra szállítja a kérelemben szereplő állatot. Fontos ugyanakkor, hogy az állat végig a kérelmező tulajdonában maradjon, valamint gondoskodjon a juh mozgatásának szabályos bejelentéséről.


Szalkai és TársaIvóvíz6Hajdú László diófa banner - törölhetőMagyar Pékség Kft.DPMG Zrt.Atukavíz3Cincilla2Charlie HűtőAgroforte GrainFórum Plussz Kft,VC 999 05.02.Máté Metál 04.17.Atukavíz1 05.01.-igMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőAtukavíz2Szamos AblakHotel Hunor - törölhetőHorváth és HuszárAgro NatúrtápGordius Solution tenderGyümölcsgépOrbán KályhaPályázat Európa Kft.Agrologica 04.17.CincillaSzilágyi HűtőDerulaFormula GP
PRINT LAPOK