Állat
Kedvező fordulat
2024. July 07.
A madárinfluenza járványügyi helyzet kedvező alakulásának köszönhetően, dr. Pásztor Szabolcs országos főállatorvos visszavonta a baromfik zártan tartására vonatkozó előírást.

Azonban a zártan etetés és itatás kötelezettsége továbbra is érvényben marad, valamint a járványvédelmi minimum feltételek betartása is kötelező.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma április vége óta nem mutatott ki újabb madárinfluenza-fertőzést baromfikban. A járványhelyzet pozitív alakulása miatt az országos főállatorvos június 20-án megjelent, 1/2024. számú határozatában eltörölte a baromfik kötelező zártan tartásának országos előírását. 

Fontos, hogy a további szabályok érvényben maradnak: az állattartóknak változatlanul be kell tartaniuk a járványvédelmi minimum feltételeket, így minimalizálva annak kockázatát, hogy a madárinfluenza betegség újból megjelenjen hazánkban. Emellett a zártan etetést és itatást előíró rendelkezések sem változnak, valamint a takarmányt is zárt helyen szükséges tárolni.

Az országos főállatorvos határozata és valamennyi, madárinfluenzára vonatkozó aktuális információ elérhető a Nébih tematikus aloldalán
Forest PowerBorda Gépipari Kft.Charlie HűtőSizolev 07.25.DPMG Zrt.NRG Services Kft. 07.29.GB-TradeMizse-PlastDigitasModinvestMed-PlastIsterraIlinoxCad-ServerOtis Bt.Hotel Hunor - törölhetőBerek-VízAboszol 08.01.MEVA-HUAgroforte GrainPályázat Európa 08.01.Magyar PékségMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőKovács ImreLévay StúdióErforg-AimNanosegment 09.08.Nektárplast
PRINT LAPOK