Pályázatok
Jönnek a pályázatok
2024. January 28.
Az aszály, a háborús infláció és a vámmentes ukrán termények okozta piaci kihívások rendkívüli körülményeket teremtettek a mezőgazdaságban, ezért 2027-ig mintegy 2.900 milliárd forintnyi agrár- és vidékfejlesztési forrás felhasználását nyitjuk meg a vidék számára.

Erről is beszélt dr. Nobilis Márton az Agrárminisztérium élelmiszeriparét és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára Nagyvázsonyban egy gazdafórumon.

Az államtitkár hozzátette, hogy  2024-től induló támogatási időszak céljai között szerepel, hogy továbbra is kiszámítható módon álljanak a gazdálkodók rendelkezésére a jövedelempótló támogatások, kiemelt figyelmet kap a minőségi élelmiszerek előállításának támogatása, a megváltozott piaci viszonyokhoz történő alkalmazkodás segítése, hozzáadott értéket teremtő és hatékonyságnövelő beruházások ösztönzése, és többek között az állatjóléti feltételek javításának ösztönzése.  Az európai uniós vidékfejlesztési forrásokhoz a magyar kormány 80%-os nemzeti kiegészítő támogatást biztosít.

A meghirdetésre kerülő pályázatok lehetőséget biztosítanak majd a kis-, közepes- és nagygazdaságok számára egyaránt.  Valamennyi támogatási konstrukció esetében széleskörű szakmai egyeztetést folytatunk, kikérik valamennyi érintett szakmai szervezet és intézmény javaslatait, véleményét.

Az első pályázati felhívások meghirdetése az év elején esedékes, és elsőként az erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó konstrukciók jelennek meg. Várhatóan 2023 márciusában jelenik meg a mezőgazdasági és élelmiszeripari beruházások első pályázati csomagja, amely magában foglalja az élelmiszeripar, a takarmányipar, a kertészet és az állattartás beruházásait segítő felhívásokat. Szeretnék az állattartást is erősíteni, hiszen azt látják, hogy ez az,  ami a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar legnagyobb nyeresége lehet,  és a kereskedelmi láncokat is abba az irányba kell ösztönözni, hogy minél több helyi termék kerüljön a boltokba.


Lévay Stúdió 07.10.MAPEI 07.10.ElsóBureau Veritas 07.10.KrátkiFarkas és TársaiTenzi Kft.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőÚjvári - Forgácsolóműhely Kft. 07.02.AlbaNord 07.10.Szentmihályi-gép Kft.Vanessia 07.10.TMKHotel Hunor - törölhetőLábatlan VasbetonZambelli COLORFERR Kft.07.02.Wirax Kft.Meva-huKovács Imre e.v.CoolCleanModinvestSZTEVarga és Tsai Kft.
PRINT LAPOK