Gép
Jól fogynak a gépek
2023. May 20.
A 2022-es adatok alapján a mezőgazdasági gépek és eszközök forgalma 65 százalékkal nőtt az előző évhez viszonyítva – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

A gazdálkodók és agrárvállalkozások ugyanis tavaly összesen 385 milliárd forintért vásároltak mezőgazdasági gépeket és eszközöket.

A 80 milliárd forintos alkatrészvásárlás 12 százalékkal haladja meg az előző év forgalmát.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a mezőgazdasági termelők továbbra is az erőgépek beszerzésére fordították a legtöbbet, az elmúlt esztendőben ez tette ki a mezőgazdasági gépberuházások összértékének 61 százalékát. A teljes értékesítésből a traktoroké 36 százalék, a gabonakombájnoké 13 százalék volt, de közben a gyümölcs- és szőlőápolás gépei iránt jelentősen nőtt az érdeklődés.


Erforg-AimDPMG Zrt.Agroforte GrainRollspedMáté-MetálTitan ContainersDerula 05.28.NektárplastBorda Gépipari Kft.Steel ManufacturingSzilágyi HűtőMAPEI 05.20.GB TradeSamu GazdaboltCharlie HűtőPolgári BankBerek-VízMetall KraftPályázat Európa Kft.Hotel Hunor - törölhetőAgro NatúrtápVC 999 05.28.3commMizse-PlastDamisol Kft.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőDigitas Kft.Med-Plast
PRINT LAPOK