Köztér
Japán kiemelt partnerünk
2024. June 10.
A magyar uniós elnökség prioritásairól, az élelmiszerpazarlás csökkentéséről, és állategészségügyi kérdésekről is egyeztetett Nagy István Ogava Rjoszuke, Japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztériumának nemzetközi kapcsolatokért felelős miniszterhelyettesével.

Agrárminiszterünk szerint fontosak számunkra a Japánnal fennálló kereskedelmi kapcsolatok, hiszen a távol-keleti országba prémium termékeket tudunk értékesíteni. Éppen ezért kiemelt figyelmet fordítunk erre a piacra. A földrajzi árujelzőkkel tudjuk a magyar termékeket megkülönböztetni és védeni is, ezt a továbbiakban is nagyon fontosnak tekinti hazánk. Azon dolgozunk folyamatosan, hogy még több ilyen termékünk legyen. Magyarország 87 földrajzi árujelzője élvez oltalmat az unióban.

Nagy István köszönetét fejezte ki a miniszterhelyettesnek, mert hazánk az első olyan afrikai sertéspestissel érintett ország a világon, amellyel Japán megállapodott a regionalizáció kérdésében. A mangalica otthonra talál Japánban is. Egyre több olyan együttműködést szeretnénk kialakítani, ami mind a két ország exportját erősíti. A magyar élelmiszer-biztonság és a szakembereink megfelelő alapot teremtenek arra, hogy ezen a területen is megerősítsük kapcsolatainkat – hangsúlyozta.

Agrárminiszterünk a találkozón arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország számára Japán diplomáciai és gazdasági szempontból is nagyon fontos partner. A mostani találkozóra pedig kiemelt időpontban kerül sor, mert hazánk hamarosan átveszi az uniós elnökséget.

Címlapfotó: Fekete István AM

Varga és Tsai Kft.Szentmihályi-gép Kft.Vanessia 07.10.KrátkiLévay Stúdió 07.10.Lábatlan VasbetonWirax Kft.Bureau Veritas 07.10.Zambelli COLORFERR Kft.07.02.MAPEI 07.10.Meva-huCoolCleanÚjvári - Forgácsolóműhely Kft. 07.02.ModinvestAlbaNord 07.10.ElsóSZTETenzi Kft.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőTMKFarkas és TársaiKovács Imre e.v.Hotel Hunor - törölhető
PRINT LAPOK