Növény
Izraeli-román megállapodás
2024. May 17.
Izrael élelmezésbiztonságának erősítése érdekében a szakminiszterek vészhelyzeti búzaellátási megállapodást kötöttek Bukarestben – közölte több hírügynökség is.

A búzáért cserébe Izrael mezőgazdasági technológiát és szakértelmet biztosít Romániának. A Romániával kötött megállapodás az Üzbegisztánnal, Azerbajdzsánnal és Marokkóval kötött hasonló egyezmények után jött létre.

„A jelenlegi globális bizonytalanság és a térségünkben tapasztalható súlyos geopolitikai konfliktusok idején ez a közös érdekeken alapuló megállapodás újabb importcsatornát biztosít Izrael számára, különösen vészhelyzetekben” – közölte Avi Dichter izraeli mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter a vendég minisztert idéző izraeli TPS hírszolgálatra hivatkozó Agerpres hírügynökség szerint.

Az izraeli mezőgazdasági miniszter a román hivatali partnerével, Florin Barbuval aláírt megállapodáson és eszmecserén túl bukaresti látogatása alkalmából Silviu Vexler parlamenti képviselővel, a romániai zsidó közösségek szövetségének elnökével, és Románia-Izrael Kereskedelmi és Iparkamara vezetőivel is találkozott.


Lévay Stúdió 07.10.Meva-huSZTEKovács Imre e.v.CoolCleanTMKMAPEI 07.10.Hotel Hunor - törölhetőFarkas és TársaiModinvestVarga és Tsai Kft.AlbaNord 07.10.Wirax Kft.Szentmihályi-gép Kft.Vanessia 07.10.Tenzi Kft.ElsóÚjvári - Forgácsolóműhely Kft. 07.02.Bureau Veritas 07.10.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőKrátkiLábatlan VasbetonZambelli COLORFERR Kft.07.02.
PRINT LAPOK