Pályázatok
Itt a NATURA 2000 támogatás
2024. March 14.
Meghirdették az első vidékfejlesztési pályázati felhívást a 2027-ig tartó KAP Stratégia Terv keretei között. Az érintett gazdálkodók a Natura 2000 gyepterületek után vehetnek igénybe kompenzációs támogatást.

A 2024. március 11-én megjelent, „Natura 2000 Mezőgazdasági Területeknek Nyújtott Kompenzációs Kifizetések” című (KAP-RD23-1-24 kódszámú) pályázati felhívás célja, hogy ellentételezze a termelők többletköltségeit és elmaradó bevételeit a Natura 2000 gyepterületekre vonatkozó speciális földhasználati előírások miatt, miközben ösztönzi a gazdálkodók elkötelezettségét a biológiai sokféleség megőrzése és hazánk természetvédelmi helyzetének fenntartása, helyreállítása iránt.

A rendelkezésre álló, tervezett keretösszege 36,1 milliárd forint. A támogatási – egyúttal kifizetési – kérelmek benyújtására a tárgyévi egységes kérelem keretében, annak nyitva álló időszakában, az egységes kérelembenyújtás szabályai szerint van lehetőség.

Évente hektáronként 115 eurónak megfelelő forint összegű vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A felhívás és az ahhoz kapcsolódó tájékoztató anyagok, mellékletek az Agrárminisztérium tematikus weboldalán, a https://kap.mnvh.eu/ oldalon találhatók. Ezt a felületet érdemes folyamatosan nyomon követni, hiszen minden pályázati felhívásokkal kapcsolatos információ, változás itt érhető el.


VC 999 05.28.Metall KraftBorda Gépipari Kft.Polgári BankCharlie HűtőGB TradePályázat Európa Kft.Agro NatúrtápDPMG Zrt.Digitas Kft.Derula 05.28.NektárplastMagyar Kukorica Klub banner - törölhető3commSamu GazdaboltHotel Hunor - törölhetőMed-PlastAgroforte GrainRollspedMáté-MetálMizse-PlastSzilágyi HűtőErforg-AimSteel ManufacturingTitan ContainersMAPEI 05.20.Berek-VízDamisol Kft.
PRINT LAPOK