Állat
Istállót avattak
2022. November 24.
A szarvasmarha állomány állatjóléte, a dolgozók munkakörülménye, a tej minősége és a termelés mennyisége is javult Kisdombegyházán – hangzott el az Agro-Ferr Kft. szarvasmarha istállójának átadásán.

Az eseményen agrárminiszterünk rámutatott, az állattenyésztést és az agráriumot sokféle kihívás éri, a támogatásokra, és azok hatékony felhasználására éppen ezért égetően nagy szükség van. A KAP Stratégiai Terv jóváhagyásának köszönhetően a 2023-2027 közötti időszakban is biztosítottak a magyar gazdák agrártámogatásai, és folytatódhat a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar teljes és átfogó megújítása.

A magyar mezőgazdaság kiemelkedő eredménye, hogy a kihívások ellenére az elmúlt két évben is biztosította a lakosság jó minőségű, biztonságos élelmiszerrel való ellátását, miközben emelkedett a kibocsátás és az agrárexport.

Nagy István kifejtette, a mezőgazdaságban minden dolgos kézre szükség van, és lényeges, hogy a legkisebb gazdaságoktól a legnagyobbakig mindenki tudjon fejlődni. A magyar kormány és az agrártárca ezt az alapvetést az összes pályázati kiírásnál szem előtt tartja. A miniszter szerint az Agro-Ferr Kft. beruházása remek példa arra, hogyan lesz az álmokból valóság, hogyan érkezik meg a magyar mezőgazdaság a XXI. századba. A következő időszakban is úgy kell a rendelkezésre álló forrásokat felhasználni, hogy azokból a magyar vidék megújulhasson, és képes legyen az ott élőket eltartani. Végtelenül fontos, hogy a gazdaságok, a legkisebbektől a legnagyobbakig, a fiak az apák után megépíthessék a legkorszerűbb telepeket.

A családi gazdaság 560 férőhelyes istállójának átadása azt az üzenetet hordozza magában, hogy a hagyományaink folytonosságát biztosítva, az új technológiákat alkalmazva az ágazat jövője is erős garanciát kap – vélekedett Nagy István.

Címlapfotó: Fekete István (AM)

Damisol Kft.Agroforte GrainSteel ManufacturingMAPEI 05.20.Erforg-AimCharlie HűtőRollspedMed-PlastNektárplastMizse-PlastDerula 05.28.Agro NatúrtápGB TradeMetall KraftSamu GazdaboltPályázat Európa Kft.Polgári BankVC 999 05.28.DPMG Zrt.Borda Gépipari Kft.Hotel Hunor - törölhetőSzilágyi HűtőMáté-MetálMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőTitan ContainersDigitas Kft.Berek-Víz3comm
PRINT LAPOK