Növény
Ismét zöldségnövény palántanevelési tanfolyamot hirdet a MATE
2024. January 27.
A jó minőségű palántaelőállítás fortélyainak elsajátítását segíti a MATE Kertészettudományi Intézetének kétnapos, gyakorlatközpontú tanfolyama, amelyet március 22-én pénteken és március 23-án szombaton tartanak a MATE soroksári telephelyén.

A palántázható növények skálája igen széles, a különböző zöldségfajok (paprika, paradicsom, padlizsán, uborka stb.) mellett ugyanis számos egynyári dísznövényt, valamint gyógy- és aromanövényt is palántáról szaporítunk.

​​​​​​Az ehhez kapcsolódó több évtizedes elméleti és gyakorlati tudást összesűrítve a MATE Kertészettudományi Intézetének Zöldség- és Gombatermesztési Tanszéke kétnapos, gyakorlatorientált felnőttképzési programot dolgozott ki. A kezdő és gyakorló kertészek számára egyaránt meghirdetett tanfolyam során szakértők iránymutatása alapján modern palántanevelő berendezés segítségével lehet elsajátítani a zöldségpalánta előállításának folyamatát, a magvetéstől egészen a kiültetésig.

A programon szó lesz a palánták környezeti igényeiről, a szaporítóanyaggal (vetőmaggal) kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, valamint a palántaneveléshez szükséges eszközökről és műszaki berendezésekről is. A gyakorlati képzés során a magvetés, tűzdelés, tápanyagutánpótlás és a kiültetésre való felkészítés lesznek a legfőbb érintett témák. Az elmúlt évtizedben a kertészeti termesztés gyakorlatában általánossá vált a lágyszárú zöldségnövények oltása, amelynek technikáját és módozatait szintén megtanítják a résztvevőknek, akik élő növényen gyakorolhatják be az oltás kivitelezését.

​​​​​Az oktatás helyszíne a MATE soroksári telephelye, ahol a gyakorlati képzésben kiemelt szerepet játszik a zöldségfélék szaporítása. Az intézet szakértői a tavalyi esztendőben közel 40.000 palántát állítottak elő a területen, amely abszolút garanciát jelent a naprakész ismeretek átadását illetően.

A képzést a Zöldség- és Gombatermesztési Tanszék minősített egyetemi oktatói tartják. Jelentkezni az intézet honlapján is elérhető formanyomtatványon keresztül lehet. A kétnapos tanfolyam (4 óra elmélet, 12 óra gyakorlat) díja bruttó 33.000 Ft, a sikeres elvégzésről pedig tanúsítványt állítanak ki.

Jelentkezési lapért és bővebb információkért kattintson.

Felnőttképzési engedélyszám: E-000293/2014


IsterraMg. FalkerKirály és Király banner 24.03.17-igMagyar Kukorica Klub bannerHotel HunorAtukavíz1Cad-ServerGo-Mo Kft.3commForest PowerLidraDamisolAgroplast kft.Kén Kft.Fém- ls Faipari SzövetkezetAtukavíz3Borda Gépipari Kft.Med-PlastAtukavíz2Mizse-PlastDosanErforg-AimSóstótargBerek-VízGB TradeKaunisDigitasHajdú László diófa baner
PRINT LAPOK