Pályázatok
Ismét elérhető lesz az ültetvénytelepítési támogatás
2022. January 10.
A Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, ültetvények telepítését támogató felhívást a tervek szerint márciusban újranyitja az Agrárminisztérium (AM) - jelentette be Nagy István tárcavezető.

Az AM hétfői közleménye szerint a miniszter emlékeztetett, hogy a 2021-ben, 15 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett felhívásra több, mint 20 milliárd forint összegben nyújtottak be támogatási igényt a gazdák. Az érintettek mintegy 2500 hektár új, intenzív gyümölcs-, valamint 1700 hektár új gyógynövény ültetvény létrehozását tervezik.

A tárcavezető azt is kifejtette, hogy az újranyitott felhívás alapján alapvetően változatlan feltételekkel lehet magas termőképességgel és nagy termésbiztonsággal rendelkező gyümölcs- és gyógynövény ültetvények létrehozására támogatást igényelni.

Néhány változásra azonban számíthatnak az érdeklődők. Új támogatott fajként lehetőség nyílik komlóültetvények kialakítására is, emellett új támogatási célként jelenik meg az ökológiai művelésű ültetvények telepítésének támogatása. Az ökológiai művelés vállalása esetén a meghatározott gyümölcsfajok vonatkozásában alacsonyabb hektáronkénti tőszámmal, extenzívebb kialakítással, akár az üzemi termelésből már kiszorult tájfajták eltelepítésével hozható létre új ültetvény - tette hozzá Nagy István.

A támogatási kérelmek benyújtására a tervek szerint márciustól lesz lehetőség. A beruházások költségeinek felét fedező vissza nem térítendő támogatás legfeljebb 500 millió forint lehet - hívta fel a figyelmet a tárcavezető.

A közlemény szerint a módosított pályázati felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon hamarosan megismerhetők lesznek.

Zambelli COLORFERR Kft.07.02.Lábatlan VasbetonLévay Stúdió 07.10.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőBureau Veritas 07.10.ElsóVanessia 07.10.Varga és Tsai Kft.Wirax Kft.KrátkiAlbaNord 07.10.Hotel Hunor - törölhetőMeva-huKovács Imre e.v.MAPEI 07.10.Újvári - Forgácsolóműhely Kft. 07.02.SZTETMKModinvestFarkas és TársaiCoolCleanSzentmihályi-gép Kft.Tenzi Kft.
PRINT LAPOK