Piactér
Idén 26 éves a Med-Plast 2000 Hungary Kft, a műanyag fröccsöntés magyar szakértője
2023. May 16.
Mi, a Med-Plast 2000 Hungary Kft csapata idén már 26 éve biztosítjuk minőségi hozzáértéssel ügyfeleinknek a teljes gyártási folyamatot, amelyen belül kínálunk termékfejlesztő, szerszámtervező, szerszámgyártó kapacitást és fröccsöntési szolgáltatást is.

Az eddig gyártott termékeink készültek különböző műszaki műanyagokból, vagy átlátszó üvegszerű -, rugalmas, gumihatású -, UV-álló, vegyszerálló alapanyagokból. Műanyag alkatrészeink és késztermékeink változatos színben készültek. Büszkék vagyunk arra, hogy folyamatosan fejlesztünk és az energiaválságot megelőzően már a 2022-es év elején elkezdett fejlesztésünkkel közel 30 százalékos villamosenergia-megtakarítást értünk el. A piaci nehézségek ellenére továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a professzionális munkavégzésre, a közösségi tevékenységeinkre és arra, hogy kiváló munkahely legyünk kollégáink számára.

Ha számokban szeretnénk összefoglalni a Med-Plast elmúlt egy évét: 54 hét alatt 85 megkeresésünk érkezett, 11 rendezvényen képviseltük cégünket, kollégáinkkal összesen 17.464 munkaórát dolgoztunk, a különböző gépek együttesen 32.390 munkaórát üzemeltek, és a bevételünk 10 %-át fordítottuk fejlesztésre. Elmúlt évben 1.600.467 db terméket gyártottunk, melynek súlya: 102 tonna – és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ebből csak 1 tonna volt a megsemmisítendő hulladék, amely fűtési energiává alakult át egy hulladékmegsemmisítő cégnél. Ez azt jelenti, hogy tulajdonképpen semmilyen felhasználatlan műanyagszemetünk nem keletkezett.

Elindult Jó hírek hírlevelünk, melyre a honlapunkon tudnak feliratkozni a Med-Plast háza-tája iránt érdeklődők, ahol havi rendszerességgel értesülhetnek céges rendezvényeinkről, legújabb sikereinkről és a Med-Plast család új élményeiről. Lehetőségünk volt az elmúlt évben örökbe fogadni egy közterületi kertet, melybe virágokkal ültettünk a pomázi lakosok és Pomázon közlekedők örömére, a település központjában lévő körforgalomban. Tárgyi és anyagi támogatást nyújtottunk és nyújtunk a Bátortábor példaértékű tevékenységéhez.

Számos országos és nemzetközi szakmai rendezvényen vettünk részt és vittük a magyar fröccsöntés jó hírét. Ebben az évben is foglalkoztunk magyar innovációkkal és találmányokkal, a társasjátékoktól az úszást segítő eszközökön át az oktatási termékekig. Mindeközben pomázi helyszínünkön a környezettudatosság jegyében is folyamatosan fejlesztünk, a fűtéskorszerűsítés mellett napkollektorok elhelyezésében is folynak beruházások a Med-Plast-nál. Az év során részt vettünk az éves Műanyagipari Konferencián és szakmai kiállításokon, mint az Ipar Napjai és Hódmezővásárhelyen az Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Expo.

Startup cégekkel is együttműködünk, partnereinkkel már a termék fejlesztésében is részt veszünk, mely során segítünk áttérni más gyártási technológiákról a fröccsöntéses technológiára. Ezáltal korszerű műszaki műanyagokat alkalmazva növeljük a termék minőségét és a fröccsöntéssel nagyobb darabszámokat tudunk gazdaságosabban előállítani. Folyamatosan dolgozunk együtt például a Paddlemate csapatával, akikkel 2022 elején találkoztunk először, azóta pedig segítettünk nekik áttérni a 3D-nyomtatásról fröccsöntésre. Egy másik partnerünk a JFERMI egyik projektje, egy űrhajósok számára fejlesztett fermentor, mellyel az űrben az asztronauták által kilélegzett széndioxidot alakítja át algák segítségével oxigénné. Ehhez a géphez nálunk készült egy alkatrész, így segítve az űrkutatási programot. Más megrendelőnknek több bélyeges szerszám készítésével megdupláztuk a legyártott darabok számát. Partnereinkkel való közös munkánkkal arra törekszünk, hogy technológiai fejlesztés útján hosszútávon, gazdaságosabb működést biztosítsunk.

Hiszünk az innovációban és egyre növekvő támogatást nyújtunk a feltalálóknak segítve, hogy egyre több magyar és nemzetközi vállalkozásnak biztosítunk teret álmaik megvalósításához. Nyílt napokat szervezünk az érdeklődő fiataloknak ezek alkalmával megismerkedhetnek különböző technológiákkal, valamint a meglévő kollégáinknak továbbra is biztosítjuk a szakmai képzéseket, kommunikáció és nyelvi tovább képzéseket. Szeretettel várjuk formatervezők, mérnökök, szerszámkészítők és gépkezelők jelentkezését gyakornoki és tudományos programjainkra, melyekről folyamatos tájékoztatást nyújtunk a honlapunkon. Ajtónk azonban egész évben nyitva áll, tehát ha van egy jó ötlete, írjon nekünk bátran az info@medplast.hu-címre!

Köszönjük munkatársainknak a kitartó munkájukat, mellyel hozzájárultak az elmúlt év sikeréhez. Köszönjük a bizalmat megrendelőinknek, a velünk együttműködő régi és új partnereinknek. Kívánunk minden fröccsöntés iránt érdeklődőnek ugyanilyen sikerekben gazdag 26 évet, ha pedig a jövőben is olvasna rólunk szívesen, nézzen szét egész évben honlapunkon: www.medplast.hu. és iratkozzon fel hírlevelünkre!

Boldog 26. születésnapot Med-Plast!

 

BordaContireg Kft.Domokos SándornéWiraxCemolkerNektárplastMSG Kft.Samu GazdaboltZambelli Colorfer Kft.Gordius InoxEurogreen TiszafaGB TradeCad-ServerAgrofolkerSóstótargMarázplastGeoteam LambdaSwisspartsRóna TamásMIzse-PlastHotel HunorAmbrus Acél bannerThermodamMeva-HuEuroklímaÚjvári FOrgácsolóOtisHalaspack
PRINT LAPOK