Pályázatok
Hölgyek sikeres pályázata
2022. April 25.
A TalentA Magyarország-2021 oktatási és támogatási programban három női gazdálkodó együttesen bruttó 3 millió 250 ezer forint díjazásban részesült. A hölgyek eredményesen teljesítették az oktatási programot, s jó projekteket alkottak.

A programot alapító Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat és a Magyar Női Unió (MNU) közleménye szerint a TalentA program része a Corteva 2030-as fenntarthatósági céljainak, amelynek egyik célkitűzése a nők mezőgazdasági szerepvállalásának erősítése és támogatása.
A TalentA Magyarország-2021 oktatási és támogatási program 2021 novemberében indult az online oktatási szakasszal. A képzésben a gazdálkodók elsősorban vezetői készségeiket, vállalkozási, pénzügyi és mezőgazdasági ismereteiket fejleszthették. Az oktatási programot az ország különböző tájáról jelentkező 20 gazdálkodó végezte el sikeresen, akik ezt követően mezőgazdasági projektötletükkel pályázhattak a mikroprojekt versenyre. A szakértői zsűri által kiválasztott legjobb három pályamű közül az első helyezett bruttó 1,5 millió forintot, a második helyezett bruttó 1 millió forintot, a harmadik helyezett pedig bruttó 750 ezer forintot kapott.
Az első helyezett Nagy Zsófia lett mini fűszeres arborétumával, amelynek célja, hogy a fűszernövények otthoni termesztését és feldolgozását széles körben ismertté tegye.

A második helyezést Szabó Tímea érte el, a növényi olajak előállítását és hasznosítását bemutató témaudvarával. A projekt a házilag megmaradt élelmiszerfeleslegből növényi olajak otthoni előállításának megismertetésére szolgál.

A dobogó harmadik fokára Buzás Tiborné állhatott fel a fenntarthatóság és az innováció összhangja a növénytermesztésben, élelmiszerfeldolgozásban című projektjével, amely egyebek mellett a falun termesztett zöldségek és gyümölcsök feldolgozási módjának elsajátítására szolgál.

A Magyar Női Unió Egyesület (MNU) 2013-ban indult nonprofit szervezet, amely 17 alapítótaggal jött létre Batthyány-Schmidt Margit kezdeményezésére és elnökletével. A MNU küldetésének tartja országos kiterjedésű, aktív információs csatornák kiépítését a vidéki nők és a döntéshozók, a szakpolitika, kamarák, állami intézmények, illetve más civil szervezetek között.

ContiregNektárplastHerbamixHunitechLabornumGordius InoxEupackHorizont GlobalDinaxLani ÉpítőQS 2000Akvastop Első Beton bannerColasStarfol PluszHotel HunorEndilineWiraxKaszás OltványEtiveraSwisspartsCad-ServerDe-Ba Kft.Ker-TészMizseplastTermo Kft.Szilvási GroupHunland
PRINT LAPOK