Köztér
Hitellehetőség sertéstartóknak
2022. January 03.
Megjelent az a miniszteri rendelet, amely a sertéságazat számára nyújtott intézkedéscsomag újabb eleme. A hitellehetőség a takarmányárak drasztikus emelkedése és a sertéspiac nehézségei miatt lehet hasznos.

A sertéstartók számára az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Konstrukció és az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében 2022. január 1. és 2022. június 30. között újonnan felvett hitelekhez 100%-os mértékű kamat-, kezességi díjtámogatást, valamint a hitelek megkötésével-, fenntartásával kapcsolatban felmerülő, előre meghatározott költségek 100%-ára vonatkozó költségtámogatást nyújt az Agrárminisztérium. A hitelkérelmeket a KAVOSZ koordinálásában működő regisztráló irodákban lehet benyújtani, előreláthatóan január első hetének második felétől.

A 100%-os támogatásban részesíthető hitel összege a vállalkozás tenyészetében lévő állatok számához igazodik, számított átlagos állategységenként legfeljebb 500.000 forint. A támogatással az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel esetében a KKV minősítésnek megfelelő vállalkozások maximum 200 millió forint összegű, 3 éves lejáratú, míg az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 esetében a nagyvállalatok és a KKV-k  maximum 150 millió forint összegű, 6 éves futamidejű, azokon belül 3 éves türelmi idejű kamat- és költségmentes forgóeszköz hitelhez juthatnak.

A hitelekkel kapcsolatos részletes információ a www.kavosz.hu és a www.mfb.hu oldalon található.

Borda Gépipari Kft.Szilágyi HűtőMAPEI 05.20.Samu GazdaboltHotel Hunor - törölhetőMed-PlastPályázat Európa Kft.Metall KraftRollspedDamisol Kft.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőAgro NatúrtápGB TradeTitan ContainersMizse-PlastDPMG Zrt.NektárplastErforg-AimPolgári BankBerek-VízAgroforte GrainDerula 05.28.3commMáté-MetálDigitas Kft.VC 999 05.28.Charlie HűtőSteel Manufacturing
PRINT LAPOK