Agrárlogisztikai központ Jánoshalmán
Agrárlogisztikai központ Jánoshalmán Élelmiszer
Az agrárlogisztikai központ új lehetőségeket, új utakat nyit nemcsak a gazdák számára, hanem a magyar élelmiszer- és a feldolgozóipar számára is - mondta az agrárminiszter Jánoshalmán, a zöldség- és gyümölcsfeldolgozót, valamint hűtőházat magába foglaló létesítmény átadásán.
Ősbemutató és felújítások a Móricz Zsigmond Színházban
Ősbemutató és felújítások a Móricz Zsigmond Színházban Kult
Zajlik az élet a Móricz Zsigmond Színházban, próbák, előadások, premierek követik egymást. Horváth Illéssel ezúttal egy újabb kuriózum-előadásról és a sokrétű tennivalókról beszélgetett Kováts Dénes.
Tőzeghumát-üzem Mezőkövesden
Tőzeghumát-üzem Mezőkövesden Növény
Mezőkövesden átadták az Agriturf 2022 Zrt. tőzeghumát-üzemét, melyet a cég több mint 700 millió forintos önerős beruházással hozott létre. Az itt alkalmazott technológia kiváló terméseredményeket ígérő, természetes tápanyag-utánpótlást biztosít a termőtalajoknak.
Az ipari zöldség jövője
Az ipari zöldség jövője Élelmiszer
A csemegekukoricához és zöldborsóhoz kapcsolódó termeléshez kötött támogatás éves forráskerete jelentősen emelkedik, 11,1 millió euróról 15,6 millió euróra nő, így a hektáronkénti többlettámogatás elérheti a 326 eurót.
Tavaly kevesebb állatot vágtak
Tavaly kevesebb állatot vágtak Állat
A magyarországi vágóhidakon 97,9 ezer darab szarvasmarhát vágtak le 2022-ben, 10,4 százalékkal kevesebbet az előző évinél. Sertésből 4 millió 532 ezret, (6,9%-os csökkenés), baromfiból pedig 207,8 millió darabot (-11%).
Ipari akkumulátorok és töltők a LIEMZO Kft-től
Ipari akkumulátorok és töltők a LIEMZO Kft-től Piactér
Cégünk targoncákhoz, ipari munkagépekhez (daru, jégmaró, stb), takarítógépekhez forgalmaz kiemelkedő minőségű, nagy teljesítményű ipari akkumulátorokat (ólomsavas, zselés, lítium-ion, LiFePO4, stb) és cellákat, valamint ipari töltőket.
Árcsökkenés a világpiacon
Árcsökkenés a világpiacon Köztér
Januárhoz képest mérsékelten csökkent az élelmiszerek világpiaci árai februárban. Ez volt a tizenegyedik egymást követő havi csökkenés. A februári csökkenéssel együtt az index már 29,9 ponttal (18,7 százalékkal) távolodott el a 2022 márciusában elért csúcsához képest.
Turbófokozatban a Móricz Zsigmond Színház
Turbófokozatban a Móricz Zsigmond Színház Kult
A Móricz Zsigmond Színházban a kényszerszünet alatt sem állt meg az élet, gyermekeknek és felnőtteknek szóló előadásokkal várták hűséges közönségüket a Művész Stúdióban, mindeközben próbáltak és átszerveztek.