Kezdődik a rókavakcinázás
Kezdődik a rókavakcinázás Állat
A rókák veszettség elleni őszi immunizálása szeptember 30-án kezdődik Magyarország déli és keleti vármegyéiben, ezzel párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom is lesz az érintett térségekben.
Megszűnik a tűzgyújtási tilalom
Megszűnik a tűzgyújtási tilalom Köztér
Az őszi esőzések miatt szeptember 24-től megszűnt az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Színpadon Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány
Színpadon Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány Kult
Sokak kedvence a Bogyó és Babóca mesesorozat, könyvben és rajzfilmen egyaránt. Nos, ebben az évadban a Móricz Zsigmond Színház Bárány Frigyes Stúdiójában is megnézhetik a kisgyerekek és kísérőik – ezúttal a színpadi változatát.
Oltalom alatt a Szabolcsi alma
Oltalom alatt a Szabolcsi alma Növény
Az Európai Bizottság jóváhagyta a Szabolcsi alma elnevezés felvételét az oltalom alatt álló eredetmegjelölések uniós nyilvántartásába - közölte a brüsszeli testület.
Az ökológiai másodvetés talajlazító hatása
Az ökológiai másodvetés talajlazító hatása Növény
Az Európa Uniós csatlakozás következtében hazánkban előtérbe került a talaj- és növényvizsgálati eredmények alapján folytatott tudatos, költség- és környezetkímélő tápanyag-gazdálkodás, valamint a központi irányelveknek köszönhetően nagymértékben nőtt az ökológiai másodvetések területe.
Szükséges a tápértékjelölés
Szükséges a tápértékjelölés Élelmiszer
Az egészséges táplálkozás, az egészséges étrend kialakítása elengedhetetlen. Ehhez tudatos vásárlókra és egyértelmű jelölésekre van szükség az élelmiszereken.
A vetőmag-előállítás is alternatíva
A vetőmag-előállítás is alternatíva Növény
A magyar gazdálkodóknak is érdemes több lábon állásra berendezkedniük, ebben a vetőmag előállítás egy életképes alternatíva lehet számukra a hagyományos szántóföldi kultúrák mellett.
Javítanák a monitoring rendszert
Javítanák a monitoring rendszert Köztér
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javaslatcsomagot állított össze az egységes támogatási kérelmek műholdas ellenőrzéssel érintett területi monitoring rendszer (TMR) működésével kapcsolatban.