Bővült a génbank
Bővült a génbank Növény
A genetikai erőforrások sokféleségének fenntartása, különös tekintettel a mezőgazdasági és élelmezési célú növényekre fontos élelmiszerbiztonsági és nemzetstratégiai kérdés.
Ellenőrzés a Tisza-tónál
Ellenőrzés a Tisza-tónál Élelmiszer
Június utolsó hetében a Tisza-tónál működő vendéglátóhelyeket ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.
Őrizzük meg az őshonos fajtákat!
Őrizzük meg az őshonos fajtákat! Állat
Nagy energiát és jelentős forrást biztosít az Agrárminisztérium az őshonos fajtáink, így például a szürkemarhák állományának megőrzésére és fejlesztésére.
Génmódosított kukoricát ehetünk
Génmódosított kukoricát ehetünk Növény
Az Európai Bizottság két, géntechnológiával módosított kukoricafajta élelmiszerként és takarmányként való felhasználását engedélyezte - közölte a brüsszeli testület.
Panasz a műméz ellen
Panasz a műméz ellen Élelmiszer
Mások mellett az Agrárminisztérium szakmai segítségével az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) antidömping panaszt nyújtott be a Kínából Európai Unióba érkező mézre.
A hagyományos húsipart kell támogatni
A hagyományos húsipart kell támogatni Élelmiszer
A laboratóriumi hús előállítása és forgalomba hozatala számos kérdést és aggályt vet fel, melyek többségére még nem rendelkezünk megnyugtató válaszokkal.
Pályázat értékteremtésre
Pályázat értékteremtésre Pályázatok
Új vidékfejlesztési pályázati felhívás jelent meg 1,6 milliárd forint keretösszeggel, amely a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok számára biztosít lehetőséget értékteremtő tevékenység végzésére a mezőgazdasághoz kapcsolódóan.
Kiállítás a kenderről
Kiállítás a kenderről Növény
Zsip-zsup kender zsup..., a kender 1000 éve címmel nyílt új, a növény termesztésének hagyományait és felhasználásának sokrétű lehetőségeit bemutató időszaki kiállítás az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.