Komoly zavar a gabonapiacon
Komoly zavar a gabonapiacon Növény
Komoly a zavar a hazai gabonapiacon, magyar-e még a magyar kenyér? Ukrajnából eddig több, mint 1,3 milliárd tonna kétes minőségű gabona és olajos mag - ebből 900 ezer tonna kukorica - érkezett hazánkba.
Hatalmas érdeklődés kísérte az SZTE MGK III. KARI NYÍLT NAPJÁT
Hatalmas érdeklődés kísérte az SZTE MGK III. KARI NYÍLT NAPJÁT Köztér
Nemcsak Csongrád-Csanád, de Békés, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Fejér vármegyéből is érkeztek a Mezőgazdasági Karra a felvételi előtt álló fiatalok.
Hasznosak a kockázatkezelési eszközök
Hasznosak a kockázatkezelési eszközök Köztér
A mezőgazdasági termelőknek érdemes kockázatkezelési eszközöket igénybe venniük az agrártárca vezetője szerint.
Vetésváltási szabályok a KAP-ban
Vetésváltási szabályok a KAP-ban Növény
Sokféle lehetőséget és választást kínál az új, 2023 és 2027 közötti uniós támogatási időszakban a Közös Agrárpolitika (KAP) a magyar gazdáknak – közölte Feldman Zsolt.
Precíz technológia a hatékonyság kulcsa
Precíz technológia a hatékonyság kulcsa Gép
Az agrárium területén a precíziós gazdálkodásé a jövő, a hatékonyság egyik feltétele. Az a gazdálkodó, aki elmulasztja a fejlesztést, az új technológiák alkalmazását, végérvényesen lemarad a versenyben.
Erdőkre 310 milliárd jut
Erdőkre 310 milliárd jut Növény
Az előző uniós elszámolási ciklushoz képest majdnem háromszoros, összesen mintegy 310 milliárd forint pályázati támogatás jut a magyarországi erdőkre 2027-ig – hangzott el az Agrárminisztérium sajtótájékoztatóján.
Úgy érezte, bizonyítania kell
Úgy érezte, bizonyítania kell Kult
,,Sokáig úgy éreztem, hogy bizonyítanom kell a világnak” – fogalmazott a kultura.hu-n megjelent kifejezetten érdekes interjúban Grecsó Zoltán táncművész, akivel Szilágyi Zsófia Emma beszélgetett.
Nőtt az agrár export
Nőtt az agrár export Köztér
Az Agrárközgazdasági Intézet közlése szerint 9,844 milliárd euróra nőtt a mezőgazdasági termékek kivitele az első háromnegyedévben.