Szaporodik Zalában a nutria
Szaporodik Zalában a nutria Állat
Terjedőben van Zala megye nyugati peremén a nutria. A Dél-Amerikában őshonos rágcsálót értékes prémje és húsa miatt telepítették Európába a 19. század végén. A szőrmetelepekről megszökött példányok kiváló alkalmazkodóképességüknek köszönhetően önfenntartó populációkat hoztak létre.
Pálmazsírt kiváltó szarvasmarha-takarmányt fejlesztettek ki az SZTE Mezőgazdasági Kar kutatói
Pálmazsírt kiváltó szarvasmarha-takarmányt fejlesztettek ki az SZTE Mezőgazdasági Kar kutatói Piactér
Egy hároméves kutatás-fejlesztési projekt segítségével a tejelő szarvasmarhák számára fejlesztett ki új, korszerű, a pálmazsírt kiváltó, nagyüzemi körülmények között is használható takarmányt a Hód-Mezőgazda Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara.
Magyar kenyérár-robbanás
Magyar kenyérár-robbanás Élelmiszer
Szomorú elsőség: Európa-szerte sehol nem emelkedik annyira a kenyér ára, mint Magyarországon. Sajnos nagy fölénnyel állunk az élen: 65,5 százalékos drágulással, míg a második Litvánia, hozzánk képest „csak” 33,3 százalékkal.
Támogatás takarmányszállításhoz
Támogatás takarmányszállításhoz Köztér
Megjelent az Aszály Veszélyhelyzeti Operatív Törzs döntése alapján kidolgozott rendelet, amely a történelmi léptékű aszály miatt ellátási gondokkal küzdő állattartók tömegtakarmány szállítási költségeinek finanszírozásában nyújt segítséget.
Elbúcsúzhatunk az olasz termékektől
Elbúcsúzhatunk az olasz termékektől Élelmiszer
Bajban vannak az olasz gazdák, miként a termékeikre épülő feldolgozóipar is. A szakmai szervezetek szerint állami beavatkozás nélkül könnyen csődbe mehet a szektor termelőinek a jelentős része.
Jó szilvatermést várnak Moldovában
Jó szilvatermést várnak Moldovában Növény
A fagyok és a szárazság által jellemzett kihívásokkal teli szezon ellenére a moldovai termelők várhatóan több mint 70.000 tonna szilvát fognak betakarítani. A nagy mennyiségű szállítás a 34. héttől kezdődött a Stanley és a President fajtákkal.
Csökkenő német termelői kedv
Csökkenő német termelői kedv Növény
A Destatis jelentése szerint Németországban 2017-hez képest 9%-kal csökkent a gyümölcsfaültetvényeket művelő gazdaságok száma, csaknem változatlan összterület mellett.
Szüreti napok Tokajban
Szüreti napok Tokajban Köztér
A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye, hisz 1932 óta ünneplik, így idén immár 90 éves a rendezvény, melyet az idén szeptember 30. és október 2. között kereshetnek fel az érdeklődők.