Szemléletformálás és fenntarthatóság
Szemléletformálás és fenntarthatóság Köztér
Szemléletformáló reform projekt megvalósítására kapott vissza nem térítendő európai uniós támogatást az Agrárminisztérium a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) uniós pénzügyi alapból.
A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói
A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói Élelmiszer
Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntarthatóság, ezek közül talán az egyik legkiemelkedőbb az élelmiszer-csomagolóipar, ahol a gyártóknak nemcsak a fogyasztóhoz kell eljutniuk termékeikkel, hanem különféle gyártástechnológiai elvárásoknak is meg kell felelniük.
A kajszibarack komplex biológiai növényvédelme
A kajszibarack komplex biológiai növényvédelme Növény
A gyümölcstermesztésben a nyugalmi állapotban elvégzett növényvédelmi munkák – tisztogatás, metszés – éppen olyan mértékben fontosak, mint a vegetációban alkalmazott permetezések, növényvédelmi munkák.
A babérmeggy növényvédelme
A babérmeggy növényvédelme Növény
A télen-nyáron kertünket ékesítő örökzöld babérmeggy többnyire igénytelen, könnyen tartható növény, de sajnos esetében is számolnunk kell néhány betegséggel és kártevővel. Az alábbi ismertetőnek az a célja, hogy megtaláljuk és felismerjük a különböző kártételeket.
Az étkezési napraforgó ökológiai termesztése
Az étkezési napraforgó ökológiai termesztése Növény
Az étkezési napraforgó táplálkozás-élettani értéke jóval nagyobb, mint ahogy az a fogyasztói véleményekből vagy a szakemberek ajánlataiból visszatükröződik. Az olajos magvak táplálkozásban betöltött szerepe közismert, de az már kevésbé köztudott, hogy a napraforgó kaszat bélrésze mennyire egészséges...
Édesburgonya-kutatás a gyakorlat szolgálatában – egy EIP-AGRI projekt eredményei röviden
Édesburgonya-kutatás a gyakorlat szolgálatában – egy EIP-AGRI projekt eredményei röviden Növény
Többéves, a témában végzett kutatómunka folytatásaként, 2018. szeptember 1-én indult „Az édesburgonya termőhely- és fajtaspecifikus termesztéstechnológiájának, valamint kórokozómentes szaporítóanyag-előállításának fejlesztése” című EIP-AGRI projekt az „Innovációs operatív csoportok létrehozása és az...
Kihívásokkal teli Gulácsi Tamás évada
Kihívásokkal teli Gulácsi Tamás évada Kult
Rohan az idő. Gulácsi Tamás ősszel már a tizenkettedik évadát kezdi a Móricz Zsigmond Színházban, ahol számos kiemelkedő alakításának köszönhetően hamar közönségkedvenccé vált. Az idén például a Delila Virág Lászlójaként vagy A Szépség és a Szörnyeteg Szörnyetegeként.
Jelentős támogatás ‒ a pénzen kívül
Jelentős támogatás ‒ a pénzen kívül Köztér
Online konferenciasorozatot indít a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A három eseményből álló tájékoztatás célja, hogy hozzásegítse a feldolgozóüzemeket, a kertészeteket és az állattartó telepeket az ökológiai gazdálkodáshoz, illetve az ökotermékek feldolgozásához kapcsolt pályázati előnyök hatéko...