Folytatódik a földértékesítés
Folytatódik a földértékesítés Köztér
Újabb állami földterületek, ezúttal a 10 hektár térmértéket meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdálkodókhoz. Az agrártárca az intézkedéssel a kis - és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását támogatja.
Élelmiszerek és árak
Élelmiszerek és árak Élelmiszer
A FAO élelmiszerár-indexe kereskedelemmel súlyozott mutató, amely az öt legfontosabb élelmiszer-alapanyag - növényi olajok, gabonatermények, húsfélék, tejtermékek és cukor - nemzetközi piaci árát veszi figyelembe.
Aszály és jég
Aszály és jég Növény
Szélsőségesen alakult az időjárás az elmúlt hetekben, az Alföld nagy részén május elejére már gondot okozott az aszály a mezőgazdaságnak.
A fal higiéniája is nagyon fontos!
A fal higiéniája is nagyon fontos! Piactér
Az egészségügyi intézmények, betegellátók, rendelők, kórházak, továbbá az élelmiszeripari területek belső felújításakor mindig különös figyelemmel kell eljárnunk. Nem szabad a kivitelezést a hagyományos sémák szerint végezni, a már megszokott és sok esetben jól bevált rétegrendekkel dolgoznunk.
Felülvizsgálják az előrejelzést
Felülvizsgálják az előrejelzést Élelmiszer
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felülvizsgálja a nyerstej árát meghatározó árprognózis módszertanát - erről állapodtak meg a tejpiaci szakmaközi szervezet és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vezetői.
Több műtrágya ára visszaesett
Több műtrágya ára visszaesett Növény
Bár a műtrágya összességében még mindig drágább, mint egy éve, néhány termék ára már a tavalyi szintre csökkent az első negyedévben - olvasható az Agrárközgazdasági Intézet honlapján közzétett összefoglalóban.
Lassult az áremelkedés üteme
Lassult az áremelkedés üteme Köztér
Márciusban 21,9 százalékponttal lassult a mezőgazdaság termelői árak emelkedése: a felvásárlási árak átlagosan 5,1 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban a februári 27,0 százalékos emelkedéssel szemben.
Kis elmaradás a gazdaságban
Kis elmaradás a gazdaságban Köztér
Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 0,9 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 1,1 százalékkal csökkent az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.