Növény
Hasznos tanácsok gyümölcsfa vásárlóknak
2024. February 26.
A Nébih a közeledő ültetési szezonra való tekintettel hasznos tanácsokat ajánl a gyümölcs szaporítóanyagot vásárlók figyelmébe, a hivatal honlapján sok tudnivalót találnak.

A megfelelő szaporítóanyag kiválasztásának érdekében ugyanis célszerű a hivatal honlapján található összefoglalóból megismerni az egyes árusítóhely-típusok jellemzőit és az esetleges kockázatokat is.

A hivatal ismertetője részletesen foglalkozik a faiskolai anyagok hagyományos faiskolai lerakatban, valamint egyéb kereskedelmi pontokon, üzletekben, áruházakban történő értékesítésével. Emellett részletekbe menően taglalja az alkalmi árusítóhelyeken, piacokon, kirakodó vásárokon való árusítás ismérveit, továbbá az ún. mozgóárusítás mellett kitér az egyre inkább teret hódító értékesítési formáról: az online kereskedelemről (webshopok, webáruházak) való tudnivalókra is.

Az árusítóhely típusától függetlenül, megvételkor mindenképpen célszerű a vásárlóknak ügyelni arra, hogy olyan a szaporítóanyagot válasszanak, amely rendelkezik növényútlevél adatokat és egyéb kötelező elemeket is tartalmazó hatósági vagy termelői címkével. 

A Nébih ezúttal is felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy elsősorban hazai előállítású szaporítóanyagokat érdemes vásárolni, ugyanis ezáltal lehet a hatóság által ellenőrzött, kiváló minőségű gyümölcs szaporítóanyagokhoz jutni, és egyúttal a hazai szaporítóanyag-előállítást is erősíteni!

Mint minden forgalmazási időszakban, így a 2024-es tavaszi szezonban is intenzív ellenőrzéseket végez a Nébih a kertészeti szaporítóanyagok árusítóhelyein.

A Nébih gyümölcs szaporítóanyag vásárlására vonatkozó összefoglalója a Nébih portál aloldalán érhető el.


 

 

Máté Metál 04.17.Agro NatúrtápFórum Plussz Kft,Gordius Solution tenderIvóvíz6Atukavíz1 05.01.-igVC 999 05.02.Charlie HűtőHotel Hunor - törölhetőFormula GPAtukavíz3Agrologica 04.17.CincillaMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőHajdú László diófa banner - törölhetőAgroforte GrainOrbán KályhaDPMG Zrt.Szilágyi HűtőPályázat Európa Kft.Szalkai és TársaGyümölcsgépCincilla2Atukavíz2Horváth és HuszárMagyar Pékség Kft.Szamos AblakDerula
PRINT LAPOK